Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/narodnapolitika

Marketing

DAN KAD SAM ZAŠAO U SREDNJE GODINE (ili U KURAC)

BLOGERSKA UPADICA
Kako bi Vam prekratili mučno iščekivanje remek djela od naše iduće epizode pružamo Vam mali uvid u našu genijalnost.
Ova epizoda će nastati tako da ja trenutno uopće ne znam o čemu bih pisao.
'Odi leći, budalo !', viče netko.
Znam, ali ne mogu Vas, jadne ostaviti na cjedilu…
A i ne znate što je to 'Đurin anđeo'…

NASTAVAK NAKON ZAVRŠETKA BLOGERSKE UPADICE

Kad bi me netko pitao koja mi je najdraža scena iz nekog filma ili TV serije odgovor uopće ne bi bio jednostavan.

Evo šta mi je prvo palo na pamet !

Scena dvoboja iz 'Za šaku dolara' kad onaj u saloonu otvori džepni sat i kaže da zapucaju kad stane muzika, finale 'Posljednjeg Mohikanca' uz onaj fenomenalni soundtrack Trevora Jonesa (da se bilo kurčit' poznavanjem glazbe) u pozadini, zatim ''Napridna dica samo jedan dar, a nazadna dva. Oću i ja bit' nazadan.'' iz 'Malog mista', pa onda 'Pusti čiču vidiš da je sirotinja ! Ko je sirotinja, daj pet karti !' iz 'Tko to tamo peva', pa finale filma 'Sedam' kad Brad Pitt shvati što je u kutiji, zatim scena kad se Delboy hoće nasloniti na šank, a konobar digne pregradu pa ovaj otrese o pod, pa onda ona scena iz 'Svetog Grala' kad John Cleese uleti u dvorac na svadbu pa pokolje pola svatova, pa onda ono kad se Sigourney Weaver u drugom dijelu 'Aliena' vraća po curicu i bacačem plamena uništi aliensko gnijezdo i naljuti maticu…itd…itd…
Nema kraja…

Ipak, ima jedan film koji je na mene ostavio toliko duboki trag da to nisu istine.
Jebeno remek djelo !
Evo Vam par nasumično izabranih prizora pa probajte detektirati o čemu je riječ.

Vožnja autom uz pušenje džointa i do kraja odvrnutu 'American woman', drkanje ispod tuša kao najljepši dio tog jebenog dana, posuđe iz Trećeg Reicha, bildanje u garaži kako bi fascinirao najbolju prijateljicu svoje maloljetne kćeri…

Jedan moj prijatelj koji živi u Americi je za taj film rekao da je to najbolja slika američke malograđanštine i prekrasnih kuća u kojima žive uvijek ljubazni i nasmijani susjedi koji su u biti toliko iskompleksirani, sjebani i duševno bolesni da to nisu istine…
Pravi 'strajk en strajps' patrioti !

Za one kojima pokojni župan Brodarac nije bio najobičniji nepismeni alkoholičar i probisvijet objasnit ćemo da je riječ o 'Vrtlogu života' sa Kevinom Spaceyem u ulozi života.


Čudo !

Kako bih objasnio čemu ovaj iznimno zanimljiv uvod u današnjem 'filleru' gornje epizode o Zlatku Sucu popričat ćemo o - krizi srednjih godini .

ŠTO JE TO KRIZA SREDNJIH GODINA?

Idemo u 10 točaka !

1.Kriza srednjih godina je kad ti uđe iz guzice u glavu da tvoj glupi i ružni vršnjak iz škole vozi Grand Cherokee, a tebi mehaničar svakih mjesec dana uzme parsto kuna za otklanjanje kvarova na dvadeset godina starom Golfu dvici .
2.Kriza srednjih godina je kad shvatiš da usprkos lijepom i skladnom braku pogled non stop skreće na jedre i mlade guzice koje prolaze rivom.
3.Kriza srednjih godina je kad djetetu očitaš bukvicu jer si mu u džepu pronašao rizle, a tebe je u njegovim godinama policija prije Beograda izvukla iz vlaka, prebila kao vola u kupusu i vratila nazad, tako da nisi uspio odgledati megdan 'Zvezda'-'Hajduk'.
4.Kriza srednjih godina je kad je ozračje u kući pravo obiteljsko tek kad se u kuću donese neki novac.
5.Kriza srednjih godina je kad se opiješ, dođeš kući u 2 ujutro i, umjesto na radnom mjestu, završiš kod doktora zbog prekomjernog lupanja srca.
6.Kriza srednjih godina je kad se između dva seksa bez problema pogledaju 'Ben Hur' i 'Titanic' dok mali opet ne bude spreman.
7.Kriza srednjih godina je kad te pukne na uzgoj cvijeća
8.Kriza srednjih godina je kad shvatiš da su ti rditelji cijelo vrijeme davali odlične savjete, ali ih ti nisi slušao (što bi rekao Hemingway : 'Sa 15 godina se nisam mogao načuditi koliki je moj otac idiot, a kad sam napunio 30 se nisam mogao načuditi kako je u tako kratko vrijeme toliko napredovao !)
9.Kriza srednjih godina je kad na proizvodu gledaš kad mu ističe rok
10.Kriza srednjih godina su dvije imenice ženskog roda i jedan pridjev u sredini.

Inače, ono pod brojem 5. mi je bio najbolji pokazatelj krize srednjih godina…a i ono pod 2, 8 i 9.

A ako pogledate u zvjezdano nebo i vidite neku brkatu asimetričnu loptu s krilima pterodaktila to Đurin anđeo leti u nebo…

Spavaj mirno, anđele…


Post je objavljen 17.07.2011. u 10:25 sati.