Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

BALKANSKA PROKLETA KRČMA

HRVATSKA U KUTU

Hrvatska u kutu

Piše: BRANKO STOJKOVIĆ

“Daytonski sporazum nije ucjena vez obveza, naši su ga predstavnici “revno” potpisali i s njim bili suglasno, a sada mu se odupiru. Sankcijama, dizanjem svjetskog zida oko nas i optužnicama, Hrvatska je dovedena i smještena u rezervat.”

Međunarodno priznanje Hrvatske, koje je svijet u početku dao, sada najenergičnije povlači. Stavljanje pod starateljstvo Ujedinjenih nroda, izostavljanje kredita i izolacija Hrvatske, kazna je ne samo vodećoj vlasti nego, što je najgore i najtragičnije – cijelom hrvatskom narodu. Sve zbog toga što se hrvatsko društvo, hrvatska država, nije razvijala u smjeru općeg blagostanja i prava čovjeka (prema povelji UN-a).

Daytonski sporazum nije ucjena već obveza, naši su ga predstavnici “revno” potpisali i s njim bili suglasni, a sada mu se odupiru. Sankcijama, dizanjem svjetskog zida oko nas i optužnicama Hrvatska je dovedena i smještena u “rezervat”. Simpatična Hrvatska odjednom je postala antipatična. Tko je destabilizirao Hrvatsku, da nije i to bila demokratska volja naroda? Cijeli “cirkus”, što među optužene spadamo i mi kao narod, nekome je zabavan.

Na kraju postali smo i agreso a ne žrtva, i cijeli svijet se okomio na nas. “Imamo Hrvatsku”. – ali u kutu. Dovoljno je pogledati gospodarstvo i bogataše koji su se obogatili bez rada, raznim kriminalnim špekulacijama. Svi smo bili vlasnici otete imovine koja se sad nalazi u rukama naših “tirana”. Ljudima je doista teško, osjećaju se prevarenima i poniženima, prisiljeni su se snalaziti na sve načine kako bi preživjeli.

Naši vodeći političari dužni su za sve položiti račune, a oni o tome nerado govore i taje kko smo teško blokirani. Ljetuju u najskupljim hotelima na našem Jadranu i inozemstvu: vjerojatno po nekoj zasluzi za ono što su dobro radili. Kolike su samo poštene hrvatske obitelji upropastili i unesrećili – za njih su: sudovi i zatvori.
<
Narodu još nije skinut “ratni porez”, uveden prije šest godina i tako sve štp kopujemo u trgovini i dalje plaćamo 10 % više. Porez se skriva pod “promet i uslugu”. “Gavanova politika” je propast za sve nas jer ne poznaje civilizacijske norma života, već samo egoizam i destrukciju.

Županija bjelovarsko-bilogorska, Grad Bjelovar gospodarski propada i pretvorio se u središte otvorenog rata HDZ-a. Gospodarsko mrtvilo i gospodarski kriminal prednjače. Povijesna arhitektura grada, sasvim je osuta i propada, prljavi i oronuli grad s nabacanim smećem na zelenim površinama, s dotrajalim nogostupima i u parkovima polomljenim klupama, sela poluprazna i napuštena, neobrađena zemlja zarasla u koprive, drač i korov: postojeća je slika.

Pitamo se: gdje su nestali milijuni dolra koji su zaduženi u inozemstvu onda kad nam je još svijet vjerovao i dok su davali naši ljudi u dijaspori!

Tjednik – Hrvatske informativne novine
br. 27. ; godina I ; 29. kolovoza 1997. god.


Post je objavljen 14.07.2011. u 12:56 sati.