Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

JADRANKA KOSOR SE SVAGDJE GURA

Mile Ćuk - počasni građanin Bjelovara


Piše: Branko Stojković

Na neprimjereno raskošnoj proslavi Dana grada Bjelovara nitko od visokih uzvanika, čak ni saborska zastupnica Jadranka Kosor ni gradonačelnik dr. Boris Kudumija nisu govorili o kolabirajućem gospodarstvu nekad bogatog bjelovarsko-bilogorskog kraja.

U Bjelovarskom Domu kulture održana je 29. rujna 1998. godine svečana sjednica Gradskoga vijeća u povodu obilježavanja Dana grada Bjelovara. Među dobitnicima visokih javnih priznanja zaslužnim građanima našao se i general pukovnik Mile Ćuk, koji je proglašen počasnim građaninom grada Bjelovara zbog zasluga u Domovinskom ratu i za razvoj grada.

Među gostima je bio još jedan časnik, general Mladen Markač, no on je ovom prigodom ostao bez priznanja. Svečanost je ukrasila i Jadranka Kosor, dopredsjednica Hrvatskog državnog sabora, koja je više govorila o svome školovanju u Bjelovaru, nego o teškoćama ovoga grada i kraja, za koje je priznala da nisu sporne, ali i kazala da ime prečih stvari koje treba napraviti u Hrvatskoj.

Gradonačelnik dr. Boris Kudumija mnogo je više govorio o nastanku Bjelovara, kao grada Vojne krajine, kojim ga je proglasila carica Marija Terezija još prije 200 godina, nego o rješavanju gorućih problema grada i cijele Županije. Tako za Dan grada, što je inače bilo normalno za očekivati, nije otvorena niti jedna gospodarska djelatnost, a broj nezaposlenih povećava se iz dana u dan. Očito zbog nebrige gradskog i županijskog vodstva,ali i onoga iz državnoga vrha, nekad bogati bjelovarsko-bilogorski kraj sve više nazaduje i tone u siromaštvo.

Svečanost je za uzvanike završena domjenkom neprimjerene raskoši za grad koji se nalazi u gospodarskom kolapsu, pa su mnogi nazočni izrazili svoje nezadovoljstvo cijelom svečanošću.

Imperijal, 09. listopada 1998. str. 12. (Aktualno)


Post je objavljen 14.07.2011. u 12:50 sati.