Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

TOLIKO NOVACA ZA NIŠT KORIST

Tko je preuzeo radove?


M. Čorba: "Poravnanje staze čim prođu zimski uvjeti"

U otvorenom pismu, upućenom gradonačelnici Bjelovara Đurđi Adlešić, Branko Stojković iz Bjelovara upozorio je na nedostatke radova uređenja sportskih terena u parku "Borik", prozivajući u njemu pročelnika za graditeljstvo, stambene i komunalne poslove Mirka Čorbu za, tvrdi, neispunjena obećanja rekreativcima kojima je obećao česmu s pitkom vodom.

Nakon kiša i snijega, od staze za trčanje nije ostalo ništa osim blata i kaljuže, u hladnim se danima stvorio led na mnogim dijelovima staze i ne može se trčati. Stara je staza bila bolja. Tko sada treba obaviti rekonstrukciji i u što je uloženo 22 tisuće maraka? Postavljena je i javna rasvjeta, ali noću kao da je ni nema - spominje, uz ostalo, B. Stojković.

Kada je javna rasvjeta izgrađena, svi su bili oduševljeni. Kako svijetli danas, tako je svijetlila i prošle godine. Na obnovljenoj trim stazi mješavina je pijeska i zemlje, kakva se i koristi za rekreativne staze u prirodi. Ispod je stavljen drenažni sloj i nakon nekoliko će sunčanih dana staza biti suha. Budući da je zima učinila svoje, stazu je najprije potrebno očistiti od iglica i grančica otpalih s crnogoričnog drva. Nakon čišćenja dolazi poravnanje staze, za pto je prilikom rekonstrukcije prošle godine ostavljeno mnogo mješavine - tvrdi Mirko Čorba, dodavši da je gradnju česme s pitkom vodom moguće realizirati, ali se nakon analize svih argumenata za i protiv zaključilo kako bu svi pokušaji gradnje česmi sa skupim održavanjem u Bjelovaru bili promašaj, jer su, poput one na Trgu kraja Tomislava, bile u funkciji najviše tjedan dana, a onda su ih vandali uništili.
Miroslav Martinić

Večernji list, 01. 02. 2002. (petak) str. 13.


Post je objavljen 14.07.2011. u 12:30 sati.