Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

MESIĆ JE TRANSKRIPTE DAVAO TUŽITELJIKMA

BRIJUNSKI TRANSKRIPTI


(REAGIRANJE)

U svojoj columni u Večernjem listu, od četvrtka 26. travnja 2007., na stranici 16. Milan Ivkošić, novinar piše: „HTV - Haaška televizija“, te nadalje navodi - kako se „brijunski transkripti“ krivo tumače i kako ih je trebalo pohraniti na trideset ili pedeset godina kao državnu i vojnu tajnu. Ivkošić određuje i pravo značenje izgovorenih Tuđmanovih riječi: „trebamo da nanesemo takve udarce da Srbi praktično nestanu.“ Ivkošić kaže između ostalog - da izgovorene riječi u ratu ne određuje pravo značenje – onako kako ih se zlonamjerno sada tumači, da već iz njih treba isčitati drugačiju nakanu.

Ja mislim da Ivkošić kao HDZ-ov dvorski novinar jako griješi kad brani Tuđmanove zločinačke pothvate, i njegove planirane etničke akcije čišćenja Srba. Ivkošić opravdava na taj način Tuđmanove zločine, a njegove riječi – „srpske snage trebaju kapitulirati“ to on ovako objašnjava - da Tuđman je mislio dakako na „srpsku vojsku“, a ne na stanovništvo. Milan Ivkošić nadalje kaže: „Što je najgore uzima se kao dokaz a radi se o ratnim riječima, a ne uzima se čin stvarnosti.

Mislim da Ivkošić i njemu slični „licimjeri“ trebaju znati, da je Tuđman na prvom mjestu vodio rat protiv Srpske nacije, a onda tek, na drugom mjestu, može se govoriti da je ratovao protiv srpske vojske, tj. protiv pobunjenika.

No, ti transkripti svjedoče o planiranom zločinačkom pothvatu protiv Srba, jer u predvečerje prije akcije „Oluja“, na brijunima Tuđman se je sastao sa svojima generalima gdje je razgovarao na ovakav način: „Treba po gradovima oko Knina i drugdje baciti letke kako bi u Srbima izazvali opće rasulo, nepovjerenje i sumnju – kako se Srbi povlače i bježe, te da je svijet uz Hrvate“. Neka mediji televizija i radio to prenesu. „Po gradovima od Gospića do Dalmacije bacat ćemo bombe i dizati dim, a u medijima ćemo govoriti da to rade pobunjeni Srbi, a tada ćemo mi provesti akciju i reći da se mi samo branimo. To će nam biti razlog akcije.“

U ovome mome reagiranju ja nemam nikakvog razloga braniti HTV, niti Srbe, niti lažno nekoga optuživati, ja samo želim realno sagledati stvari kao čovjek i prosuđivati – što je istinito? To me iznenađuje takva novinarska pristranost, koja graniči sa „bludom“ i slijepim grijehom... Zar mi građani nemamo pravo na svoje mišljenje? Tuđmanov sin Miroslav, bivši ravnatelj tajne službe HIS, hoće nama građanima reći - kako su transkripti kao tonska snimka laž, kao gost u emisiji „Otvoreno“ na HTV-u, koju je vodio 24. travnja 2007., gospodin Mislav Bago, a poslije u negiranju transkripata će mu se pridružiti i novinar Milan Ivkošić.

To je glupost i velika sramota ono što Ivkošić brani, te čudim se takvom ponašanju jednog poznatog novinara. I on nas građane hoće ubjediti da HTV-e je Haaška televizija, kao i oni drugi mediji koji objave takvu nekakvu istinu, onda je to po Ivkošiću „mezohistička medijska senzacija" za naciju i dokaz da oni rade za Haaško tužiteljstvo. Da takve mediji štete ugledu Hrvatske – kada se iskrivljuju riječi pa i generala Ante Gotovine - „Za nekoliko sati rušimo Knin“ . Jer Gotovina to nije ozbiljno rekao nego, on je to rekao u ratničkom žargonu - misli tako Ivkošić.

Pitam: Zašto bi takvi transkripti bili tajna? Kada oni nisu od nacionalnog interesa za ovaj narod, i daljnjeg realnog vođenja države Hrvatske. Takvi postupci koji su zabilježeni u transkriptima samo nam štete. Dr. Franjo Tuđman, predsjednik vodio je rat u Bosni i Hercegovini i krojio nove granice.

Evo što danas kažu o toj pojavi „četničko - ustaškog sidroma“, poznati intelektualci: „U Hrvatskoj je, koliko znam, na djelu najčišće etničko čišćenje koje je ikada igdje izvršeno. To je čišćenje, koje je obuhvatilo čišćenje kulture, povijesti, znanosti, ali i gruntovnice, čišćenje na razini toponomastike i onomastike. (Predsjednik HHO dr. Žarko Puhovski, u svojoj knjizi „Srbi u Hrvatskoj – jučer, danas, sutra.“)

„To što je država propala, neka propadne kad ne može da opstane, ali da tako masovno propadnu ljudi, to je naš najveći moralni poraz“. (Iz knjige „Etničko čišćenje – ozakonjen zločin stoljeća“ prof. Dr. Svetozara Livade)

Mi građani kao hrvatska nacije ne želimo nositi ničiju hipoteku zločina, a još manje biti talac nečije gluposti, niti kolektivni krivac. Neka danas svi odgovaraju - oni koji su krivi - i sa jedne strane i sa druge - Srbi i Hrvati koji su činili „ratne zločine“ i bili psi rata. Nitko nema pravi štititi tuđa zla. Niti itko nemože ostati nedodirljiv tko je god radio „krvave“ greške. Samo tako možemo čistiji ići u daljnju budućnost, mi i naša djeca...

S poštovanjem!

PREDSJEDNIK UDRUGE „ŠTIT“
Branko Stojković

U Bjelovaru, 26. travanj 2007.


Post je objavljen 14.07.2011. u 12:04 sati.