Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

SAD HOĆE BITI ČASNA OSOBA NA NEĆASNIM RADNJAMA - SVAKA SILA ZA SVOGA VREMENA !?

Bivša Županijska državna odvjetnica želi valjda da joj ja budem njezina produžena „pedagoška batina“?!


Ta gospođa, Branka Merzić je otišla u mirovinu sa mjesta Županijske državne odvjetnice u Bjelovaru. A to znači da su i mnogi gospodarski kriminali otišli s njom u penziju. No, jer nikada oni nisu ugledali svjetlo dana, ili bolje rečeno pravde. Isto tako i kriminalna pretvorba i privatizacija mnogih radničkih poduzeća u našem kraju ostala je neriješena farsa*. Dana 13. srpnja 2011. godine, u 10.30 sati, gospođa Merzić me je presrela u blizini bjelovarskog suda, tj. kod palače pravde, na Šetalištu dr. Ivše Lebovića. Tada ona mi je rekla: „Čitam ja o svemu što vi pišete“. Između ostaloga u kratkom razgovoru, napomenula mi je: „Napišite nešto i o predsjednici suda Milenki Slivar. Pogledajte što njezini ljudi rade – sjede pod radnim vremenom po kafićima i terasama. Tko to plaća? Ja to nisam nikada radila!“

Eto, gospođa Merzić misli da mene može svatko nagovoriti da ja protiv nekog pišem. I da sam ja olaki predmet manipulacije. Ona misli da ja mogu biti njezina produžena „pravednička batina“. Nisam ja zaboravio koliko gospodarski i ratni kriminali su ostali zataškani samo zahvaljujući gospođi. Bivša Županijska odvjetnica gospođa Branka Merzić, sad vodi brigu i pokazuje se kao savjesna žena, koja vidi suce i odvjetnike koji dobro ne rade – jer sjede za vrijeme radnog vremena i piju kavu.

Gospođa Merzić toliko je godina provela na najvišem mjestu u (našoj) Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, i sada se čudi nekom naslijeđenom bezakonju. Kada sam slučajno jednom se našao nekim poslom u njezinom uredu – ista gospođa mi je tada rekla: „Vidite gospodine Stojković u onom ćošku onaj predmet od Čazmatransa, gotovo da ga ima jedan metar visine. Neznamo gdje više da papire odlažemo. Sve sami kriminal!“ Od gospođe Merzić su djelatnici hodali po trgovinama i placu za vrijeme radnog vremena, sada bi ona tu praksu htjela ukinuti.

Uzmimo naprimjer da Erste banka postala je vlasnik mnogih bjelovarskih nekretnina. Nisu to bili sve čisti poslovi. Stare priče se povlače još iz bivšeg sistema, kada je ta banka se zvala „Bjelovarska banka“. Na početku 1991. godine, veliki broj društvenih poduzeća propao je, odnosno njeni direktori su se zadužili kod banaka i podigli su kredite. Većinu novca su pokrali, a radnici su izgubili sva prava nad sredstvima za proizvodnju i rad: halama, strojevima,…, i drugim sredstvima i pomagalima. Jer preko noći „Bjelovarska banka“ je uknjižena u registar kao vlasnica imovine.

Direktori i šefovi poduzeća nikada nisu odgovarali za kriminale i za novac koji su ukrali. Svi u Bjelovaru znanom da direktor Informativnog centra Ivan Butković, bavi se nezakonitim radnjama, a gospođa Merzić prije mi je rekla, kako je u njegovom poslu s nekretninama sve legalno i zakonski. Isto tako prije desetak godina gospođa Merzić mi je tvrdila kako je: „Ta mala Sandra Hančić dobra sutkinja, a sad ispred suda mi priča sasvim drugu priču – kako je ona korumpirana.“ Očito je, da gospođa Merzić otkako je u mirovini bolje vidi stvari kako stoje. I sve bolje zna.

Kada je bila na važnoj funkciji, ja sam joj se požalio da me neki sudi i odvjetnici u montiranom procesu proganjaju. Niti me je zaštitila niti me je podržala, u borbi protiv zla i nepravde. Imao sam osjećaj da i ona radi mi iza leđa i progoni me. Kao što sad radi i svojim kolegama, i to sad kad nema nikakvu moć i utjecaj. Gospođa Merzić je putem telefaxa, kad je bila šefica, protuzakonito slala „materijale o ratnim zločinima“ u Srbiju. I na kraju ću samo reći da dotična gospođa Branka Merzić nije zaslužila časno i dostojanstveno svoju mirovinu.

U Bjelovaru, 14. 07. 2011.

HRVATSKI NEZAVISNI KANDIDAT i
Predsjednik Udruge „ŠTIT“:
BRANKO STOJKOVIĆ
095/814-82-90
brankostojković152@yahoo.com
http://crostojkovic1958.blog.hr


Post je objavljen 14.07.2011. u 11:03 sati.