Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

Korn - možda nu-metal izumire, ali ne izumire Korn

Korn, mala dvorana Doma Sportova, Zagreb - 29.6.


Na žalost (ili ne kako kome) najbolja vremena nu-metala su davno prošla. Možda se rap metal još koprca, onakav kakvog je izmislio Korn, no to je uglavnom to. No kako god, Korn još uvijek privlači određeni broj publike (OK, to su sve privrženi fanovi) što čini njihove nastupe uživo pravim paklom ili prevedenu frazu s engleskom "rasturit ćemo ovu kuću do temelja".
Nisam do sada vidjela niti jedna Kornov nastup, igrom (ne)prilika, pa iako više nisu toliko IN, bilo je naprosto pod obavezno da ih idem konačno vidjeti.

Setlist je uključivala samo nekoliko pjesama s novog albuma “Korn III: Remember Who You Are” što je bila odlična odluka za sami koncert. Štono bi se reklo publika je popizdila na prvim taktovima i to se u jednakom tonu nastavilo do zadnje sekunde koncerta. I to je bilo to. Bezumlje.

Za nas ostale nefanove (pitam se jel uopće bilo ikojeg još osim mene?) - pokušala sam od tog ludila naći nešto što ne štima (ne ne radi toga da mogu to kritizirati, nego čisto profesionalna deformacija) - ali avaj! ništa od toga, light je bio odličan, zvuk također, a bogme i svirka.
Ako ste ikad pratili Korn - e pa oni su jednako snažni kao i nekad, kao da zalaz nu-metala nije ostavio ama baš nikakve tragove na njima.





Ono što je pak bio malo off na koncertu je taj nekakav čudni "komercijalni dio" negdje u sredini (i to dva puta!) kada su svirali neke medleje (mikseve poznatih tuđih stvari), tako da smo čuli i nešto od Pink Floyda, Linkin Parka, Metallice i kao zadnji (na bisu) od Queenovaca “We will rock you” što je u stvari jako pasalo u kocert kad malo bolje razmislim.




I sad nezaobilazno za iskomentirati je ona čuvena skulptura-mikrofon, ili bolje reći mikrofon-skulptura - u biti ne znam što je važnije da je ona skulptura ili mikrofon, u ovom slučaju valjda mikrofon. Dakle statueta u obliku ženskog tijela koju je specijalno za Korn i Jonathana Davisa napravio priznati umjetnik Hans Rudolph Giger, čuven po svom radu na Alienu (ako niste znali on je stvorio onu veličanstvnu grdobu Aliena) i stvarno je pravo umjetničko djelo, a uz to je i napravljeno i jako "elastično" jer naime, Jonathan je tako mrdao s tim mikrofonom i tresao ga i on se samo pomicao nije uopće djelovao da će pasti. A izgleda fantastično!




Koncert je završio a ja nisam bila sigurna tko je bio luđi publika ili Korn, ali u svakom slučaju nisam imala dojam da nu-metal više nije IN. Niti najmanje.



Post je objavljen 01.07.2011. u 18:54 sati.