Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rainynight

Marketing

Večeras sam sjajna

Večeras sam sjajan - Bombaj Štampa


Kako se ja samo glupo osjećam. Uopće nisam sjajna. Jadna sam do bola...

Moram napomenuti da mi je ovo prvi prekid u životu (jer mi je ovo bila prva prava veza, ostalo se jednostavno ne računa) pa baš i nisam upućena u proceduru.

Postoji još par otegotnih okolnosti u ovoj situaciji, cijenjeni sude, koje bih htjela da uvažite. Prvo i najbitnije, umrla mi je baka. To još zbilja nisam uspjela procesuirati i ne bih o tome. Ali neka se primi na znanje da je prekinuo samnom dva dana nakon pogreba.

Drugo - glavni osumnjičeni je privremeno emigrirao u Indoneziju, Tajland i ine zemlje jugoistočne Azije. Možda se ovo uopće ne čini značajno, no bila sam primorana isključiti facebook i sve druge načine komunikacije preko interneta jer jednostavno ne mogu i ne želim gledati njegove statuse kako party na plaži još uvijek traje (ovu kratku opasku ne morate uvažiti, ali teško ga mogu zamisliti u njegovom heklanom prsluku na partyju na plaži).

Treće - prekinuo je samnom tjedan nakon što sam imala čak 5 kolokvija (i uzgred rečeno taj tjedan mi je baka umirala pred našim očima) i 3 programa za predati. Samo da napomenem da studiram građevinu koju mrzim i prezirem i da mi se jedan program sastoji od sto tisuća nacrta i milijun proračuna (o kojima ja naravno nemam pojma pa poštimavam neke rezultate i nadam se da će proći).

Četvrto - imam hrpu ispita, nisam još položila niti jedan, a vrlo vjerojatno niti neću. Ne mogu učiti. Opet ću pasti godinu, a već sma tako vremešna.

Peto - na samom početku ljeta, uspjela sam dobiti virozu. Sada na plus trideset pijem vreli čaj i jedina želja mi je da mi se nos odčepi.


Znači to bi bile otegotne okolnosti.


Dosadašnje remedije - ritualno paljenje njegove slike pri čemu sam skoro zapalila zahod, ali osjećala sam se sjajno.
Nekoliko pijanstava.
Pretjerane količine nikotina.
Tugaljive/trash pjesme preko youtubea (vode 'Malena' od Sandija i 'Stranac u noći' od Massima iako te pjesame nikad prije nisam imala potrebu slušati više od jednom, što bi reklo da je odabir sasvim slučajan).
Južnoameričke sapunice.
Oblajavanje po forumu.
Uz sve ove divne aktivnosti kao popratna pojava je bilo razmišljanje. Jako puno razmišljanja. Znam da je za prekid potrebno dvoje. A ja jedino o sebi mogu razmišljati i jedino na sebe mogu utjecati. Znam koliki je dio moje krivnje na svemu. Sve u rok službe. Naučila sam lekciju. I tako dalje, ponestaje mi klišeja.

Izracionalizirala sam taj prekid u potpunosti, znam što je pošlo krivo, znam što mogu promjeniti ubuduće i sada okvirno znam što želim. Od svog života općenito, a i od tog svog faksa kojeg mrzim i prezirem. No to spada u jednu drugu priču.

Znači nitko nije kriv za prekid, nitko nikoga ne mrzi, nitko nikome ne želi zlo, ali, uvijek postoji ono ali. Ja sam osoba koja u odnosima s ljudima daje maksimum. Na žalost, tražim taj maksimum nazad. Ja sam njega stvarno voljela. Znam da ne mogu natjerati nikoga da me voli zauzvrat, no očekivala bih da druga strana ima barem mrvicu razumijevanja (ako već ne poštovanja) da se ne hvali javno kako se dobro zabavlja dok je meni život u rasulu i da me ne ponižava toliko pred svim zajedničkim poznanicima.
Zaista ne znam zašto nisam zaslužila makar taj minimum.

Obrana nema što za reći (emigrirala je zajedno s osumnjičenikom).

Prijedlozi za kaznu (ovo su sve stvari za koje sam nažalost prezrela, no pale su mi na pamet): 1. ostaviti na njegovom couchsurfing profilu vrlo negativne reference - npr. 'On je osoba koja nimalo ne drži do osobne higijene. Nakon njegovog odlaska morala sam baciti plahte i provjetravati stan tri dana. Osim toga, strašno je proždrljiv, pojeo mi je sve zalihe hrane i nabio ogroman telefonski račun. Kad je otišao shvatila sam da me okrao, a osim toga saznala sam da ga traži interpol. Uz to je još seksualno napastovao moju susjedu.'

On se trenutno na svom putovanju oslanja na couchsurfing. Mislim da bi nakon ovoga morao spavati na klupi u parku.

2. Negativne misli - želim mu da spolno prenosive bolesti od muških tajlandskih prostitutki (za koje bi tek naknadno shvatio da su muške) ili čitavih šest tjedana vrlo neugodnih probavnih smetnji.

Nemam više suludih ideja.

Presuda cijenjeni sude? Mogu i ja dati prijedlog. Život bez mene mu je dovoljna kazna jer JA JESAM SJAJNA. A sad idem učiti i položiti te ispite...

Post je objavljen 01.07.2011. u 23:46 sati.