Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/maison

Marketing

Stolarija, krov i ostalo


Da ne ispadne da se ne javljam, ali nema novih slikica pa evo samo mali opis na čemu sada radimo.

Stolarija je konačno zbilja dogovorena, čekam novu ponudu sa dodanim izmjenama pa ću postaviti specifikacije.
Stolarija će se postavljati po etažama, jer izvođač nakon stolarije odmah žbuka, pa da nema stajanja. Dakle stolarija u potkrovlju, pa žbuka u potkrovlju, i tako redom do dolje. Zanimljivo mi je to u građevinarstvu sve ide odozgo prema dolje, ja bih uvijek rekla da ćeš prvo počet u prizemlju..
Ti veliki dani postavljanja stolarije i žbukanja desit će se jako brzo, drugi tjedan srpnja, i baš sam nestrpljiva.

Trenutno se radi krov, limarija je dogovorena i mislim da će ovaj tjedan to biti gotovo pa me čeka još jedno penjanje na krov s fotićem.

S krovom smo imali neke izmjene, na sugestiju nadzora koji je rekao da predviđeni lim neće biti dovoljan, stoga smo odlučili ispod lima staviti još 15 mm OSB ploče. To će nam biti extra trošak od cca 4.500 kn no na tim stvarima se ne smije štedjeti tako da je bolje sada napraviti sve da izolacija bude što bolja.

Mi smo trenutno u prikupljanju ponuda za unutarnje uređenje. Naime, dižemo kredit za dovršenje nekretnine i obzirom da nam banka ne daje keš već plaća prema predračunu, trebamo skupiti sve ponude i odnijeti banci na plaćanje u što kraćem vremenu zbog interkalarne (lihvarske!) kamate.
Kredit obuhvaća stolariju, grijanje i plin, instalacije struje, parkete, pločice, sanitarije, kuhinju (bez aparata), sobna i ulazna (potuprovalna vrata).
Sve smo to već više-manje odabrali, sada idemo u finalizaciju i usklađenje s budgetom na kunu, kako bismo unutar dva tjedan sve odnijeli u banku.

To nas je natjeralo da se već sada odlučimo za sve, što je dvosjekli mač, jer se već neko vrijeme „mučim“ s odabirom boja parketa/kuhinje/pločica/vrata i usklađenjem svega toga. Bilo bi možda bolje da mogu kupiti prvo parket pa kad ga vidim postavljenog odlučiti o ostalome ali nema veze. Čak mi je i drago da to moramo odmah jer nema odugovlačenja, sve ćemo imati spremno za nadolazeće radove na jesen.

Čak su pali i neki dogovori oko zidanog roštilja na terasi, izbor sam prepustila drugoj polovici jer se ipak on tome najviše veseli. Meni je fakat svejedno, bitno da ima mjesta za peku njami partyPost je objavljen 28.06.2011. u 13:19 sati.