Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

ZA TRIM STAZU JE POTROŠENO PUNO NOVACA

Žalibože novaca poreznih obveznika

Piše: BRANKO STOJKOVIĆ

Re-kreativci iz » Borika « bili su presretni kad su dočuli vijest da se nakon niza godina nemara uređuje staza za trčanje. Sve dane, početka radova, nadgledali su se radovi i odmah dalo primijetiti da idu u » krivom smjeru « da se izvode nestručno. » Tras-eri « se nisu držali stare staze, krivudali su lijevo, desno i tako napravili pistu za skijaše, za slalom. Možda i za pijance.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno stambene poslove Grada Bjelovara ing. Mirko Čorba stvarno se angažirao kad je dobio upozorenje da se radovi ne izvode dobro pozvao je » šefa « tvrtke koja se primila posla i tu se nakon razgovora dosta toga popravilo. Zapravo, sve greške su ispravljene. Kasnije je šljunak navezen na stazu, stavljen je završni sloj i valjak mogao ravnati terasu. Ing. Čorba stavio je primjedbu da ce se vrijednost uči-njenog vidjeti kad padne prva kiša.

Stvarno bilo je tako. Poslije prve kiše vidjelo se da od staze za trčanje neće biti ništa. Mješavina zemlje, mljevenog kamena i pijeska nestala je pod kišnim kapima, a bujice su stvorile kanale oko staze. Krupni kamen je ostao – pijesak i zemlja su isprani. I što sad ? Koliko će sve stajati ? Tko je angažirao » stručnjake « koji su sasvim nestručno, od samog početka, prišli izvedbi ? Čak ni skicu staze na papiru nije imao radnik koji je mehanizacijom trasirao stazu.

Re-kreativci se čudom čude što se to dogodilo. Tobožnja nova staza je loša, noge upadaju u blato, otisci tenisica ostaju kao duboki tragovi. Sve u svemu bolje da se ništa nije diralo, bolje da je ostala ona stara staza, bolje da se nije išlo u ovaj nepotreban izdatak. Ako gospoda iz Poglavarstva žele mogu se uvjeriti da je cijeli projekt na » Boriku « i slabo zamišljen i slabo izveden, a sve na račun bjelovarskih poreznih obveznika koji ni ne znaju kamo i kako to odlazi njihov novac.

List "Bjelovarac" 16. kolovoza 2001. str. 7


Post je objavljen 25.06.2011. u 17:55 sati.