Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

PERU SE NOVCI I NA OBILAZNICAMA

BJELOVARSKA OBILAZNICA ČISTI JE GUBITAK I LOPOVLUK


PREDSJEDNIK VLADE MATEŠA OTVORIO RADOVE NA BJELOVARSKOJ OBILAZNICI

Predsjednik Vlade Zlatko Mateša u Bjelovaru je otvorio radove na sjevernome kraku obilaznice, duge devet kilometara, a u čiju će se izgradnju uložiti 50 milijuna kuna.

Time će se bjelovarsko gradsko središte rasteretiti vozila koja prometuju iz Zagreba prema podravskoj magistrali i istočnoj Slavoniji, a obilaznica će se priključiti na prometnicu Sveta Helena-Vrbovec-Bjelovar, čime će se omogućiti bolja prometna povezanost toga područja s ostalim dijelom Hrvatske.

Premijer Mateša istaknuo je kako je najveći dio prometnice Zagreb-Varaždin-Goričan završen zahvaljujući naporima ljudi koji su radili danonoćno, što je jamstvo da će i bjelovarska obilaznica biti završena u najkraćem roku.

Dodao je kako se i sam, prolazeći kroz središte Bjelovara, uvjerio da je izgradnja gradske obilaznice potpuno opravdana i nužna jer središtem Bjelovara dnevno prođe do 11.000 vozila.

Odlukom Vlade zemljane radove na bjelovarskoj obilaznici izvode inženjerijske postrojbe Hrvatske vojske, a ostale će radove izvoditi Hrvatska uprava za ceste.

Uz premijera Matešu, Bjelovar su posjetili i ministar obrane Pavao Miljavac, ministar pomorstva, prometa i veza Ivan Pavlović, savjetnik Predsjednika Republike za unutarnju politiku dr. Ivić Pašalić, pomoćnik ministra obrane general Ljubo Česić te zapovjednik Prvoga hrvatskoga gardijskog zbora general pukovnik Mile Ćuk.

Premijer Mateša razgovarao je i s bjelovarsko-bilogorskim županom Marijanom Conerom te bjelovarskim gradonačelnikom Josipom Hegedom, kojemu je ministar obrane Pavao Miljavac predao Darovnicu Vlade.

Njome se, uz suglasnost Ministarstva obrane RH, Gradu Bjelovaru bez naknade daruje nekadašnja vojarnica u središtu grada, spomenik kulture prve kategorije, sagrađen 1780. i oštećen u napadu jugovojske 1991. Zahvaljujući na daru, župan Coner i gradonačelnik Heged istaknuli su da će u toj zgradi nakon obnove biti smještena visokoškolska ustanova.

--------------------------
VOĐA POKRETA ŠTIT
Branko Stojković

CROATIA / BJELOVAR
www.stit-bjelovar.hr
-------------------------


Post je objavljen 25.06.2011. u 17:46 sati.