Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

ŠTIT NE BAVI SE LAŽIMA I OBMANAMA !?

TRAŽIMO DA SE ISPRAVI JAVNA VIJEST


Upućeno:

VEČERNJI LIST
DOPISNIŠTVO KOPRIVNICA

48000 KOPRIVNICA
Ulica Ivana Generalića 3
Tel: 048/622-350 ; Fax: 048/621-406

D E M A N T


Sukladno članku 38. Zakona i Ustava Republike Hrvatske od Vas tražim da izvršite i objavite moj DEMANT na Vaš novinski tekst, objavljen u Vašim novinama Večernji list od dana 28. 05. 2005. godine (subota) na stranici 15. pod naslovom: “SVE KOPRIVNIČKE SUCE U ZATVOR!”

U Vašem Večernjem listu na stranicama rublike – Podravina i Bilogora – Vaš novinar HRVOJE ŠLABEK, autor je teksta: “SVE KOPRIVNIČKE SUCE U ZATVOR!”

Ja, Branko Stojković, predsjednik Udruge “ŠTIT” iz Bjelovara, IZJAVLJUJEM: u potpunosti se ograđujem od svake novinarske insinuacije.

Prvo – ja nisam nikakvom novinaru ili novinarima (dopisništva) Večernji list – KOPRIVNICA davao izjavu, bilo putem telefona ili usmeno, ni pismeno… Niti sam autorizirao tekst pod naslovom “SVE KOPRIVNIČKE SUCE U ZATVOR!” Stoga ne mogu snositi bilo koju materijalnu ili drugu odgovornost.

Nego još jednom napominjem: BRANKO STOJKOVIĆ nije autor teksta: “SVE KOPRIVNIČKE SUCE U ZATVOR!” Potpunu odgovornost snosi Vaš VEČERNJI LIST. Ali već sad mogu reći da je novinski članak senzacija, kako bi se Vaše novine dobro prodavale na tržištu. A i programirano članak je uperen protiv Udruge “ŠTIT” i Branka Stojkovića koji ju predstavlja. To je podmetanje. Očito novinski tekst je naručen, te krivo i zlonamjerno plasiran. Netko želi da se tako tumači.

Drugo – ja uopće nepoznam gospođu Vesnu Piškorec, sutkinju Općinskog suda, niti gospodina Krešimira Kraljca, suca Županijskog suda i Krunoslava Kunštića, općinskog državnog odvjetnika u Koprivnici. Te zašto me se onda stavlja u taj kontekst? I zašto bi na kraju postojao razlog da ja navedenu gospodu klevećem?

Treće – Novinar i autor teksta: “SVE KOPRIVNIČKE SUCE U ZATVOR!” Hrvoje Šlabek je pisao i prije slične tekstove o Koprivničkim sucima. Pa iz toga vidim i razlog da je mene i moju Udrugu “ŠTIT” uvrstio u daljnju svoju priču. Ukoliko moj DEMANT ne bude objavljen – biti ću prisiljen tužiti VEČERNJI LIST i njenog novinara. Nadalje, i ovo ću shvatiti kao novinarsku korumpiranost.

Četvrto – Isto Branko Stojković nije autorizirao tekst u nelegalnim novinama GRAĐANIN koje uređuje Krunoslav Duga kojega ja nisam ni vidio, niti mi je poznato gdje te novine izlaze. Jedina je istina da je Udruzi “ŠTIT” iz Bjelovara, u nekoliko navrata obraćao se Darko Duga za pomoć. Sve montaže odbacivam, i manire koje mi se pripisuje.

Peto – zvuči naivno da bi ja kaljao Koprivnički sud i njegove djelatnike. Što nigdje ne postoji drugdje ni jedan trag – o tome. Nekome sve to može zvučati s razlogom. Stoga nitko nema pravo drugačije prenositi moje mišljenje. Iako se jamči sloboda mišljenja i izražavanja – ja ta načela nikada nisam zloupotrebljavao. Isto tako Vas podsjećam da je Zakonom zabranjena cenzura. Jamči se pravo “svakome” na ispravak ako mu je javnom viješću povređeno Ustavom utvrđeno pravo.

Šesto – Nikakav skandal nisam učinio što se tiče mokrenja po zidu suda. Jer, radi se o nekakvoj (šali) montaži. Pa stoga Vas pitam – tko je to vidio? I tko je zapazio mokraću? I kada je to bilo? Ja sam častan i dostojanstven čovjek te ne dajem i drugima takve atribute* koji to ne zaslužuju. Laž je da sam ja prosvjedovao pred sudom u Koprivnici. Koprivnica je lijepo i fino središte, i zašto bi ja na takav način nešto slično radio?

Sedmo – Vaše tvrdnje nisu istinite i one se zasnivaju na “rekla – kazala”. I Vi bi sve to “fino” u rukavicama – iskoristili (mene) u svoje svrhe. Kad se sve procjeni Vi ste odgovorni a ne ja, za svu nastalu štetu. Ovo što želite progurati – nije u redu. PITAM VAS: Zašto me uvlačite u Vašu igru? Napisali ste da ja imam puno nekih sudova – to nije točno.

Pozivam Vas sada na odgovornost da ispravite započeti kaos, i u Vašoj štampi da objavite, tj. ispravite na istoj stranici u istoj veličini teksta – DEMANT.

Ukoliko to ne učinite morat ću mobilizirati sve svoje snage protiv Vas.
NAPOMINJEM: ništa nije točno što ste napisali o meni i Udruzi “ŠTIT”. Očekujem Vaš ispravak u slijedećem broju Večernjeg lista.

PREDSJEDNIK UDRUGE “ŠTIT”:

Branko Stojković

U Bjelovaru, 29. 05. 2005. (nedjelja)

Ovaj DEMANT dostavlja se: (tel-faxom, e-mailom, pismom)

1. Večernji list – Dopisništvo Bjelovar (tel: 043/241-168 ; fax: 043/241-652)
2. Večernji list – glavnom uredniku – Zagreb (tel: 01/6300-488 ; fax: 01/6300-675)
3. Općinski sud u Koprivnici (tel: 048/621-522 ; fax: 048/622-006)
4. Županijski sud u Koprivnici (tel: 048/621-522 ; fax: 048/622-006)
5. Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici (tel: 048/621-471 ; fax: 048/621-910)
6. Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici (tel: 048/626-360 ; fax: 048/622-340)
7. Policijska uprava Koprivničko-Križevačka – Koprivnica (tel: 048/656-411 ; fax: 048/656-499)
8. Ostalim medijima, javnosti i drugim građanima …


Post je objavljen 25.06.2011. u 17:21 sati.