Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

HOĆE LI ŽUPAN IKADA ODGOVARATI ZA OŠTEČIVANJE PRORAČUNA ?!

Autori su prikriveni i u sjeni

BJELOVAR - U javnosti se postavlja pitanje objavljivanja izvješća Državne revizije o županijskom proračunu za 1998. godinu, a tu su i sve učestaliji neargumentirani napadi na vodeće ljude Bjelovarsko-bilogorske županije, te lažne informacije o radu lokalne uprave i samouprave - rečeno je na jučerašnjoj novinarskoj konferenciji koju je sazvao bjelovarsko-bilogorski župan Marijan Coner, a nazočili su joj i podžupani Vjeran Jurković i Ante Rade te tajnik županije Damir Bajs. Objašnjenje o učestalim spominjanim stranicama koje neodstaju u izvješću Državne revizije dao je župan Marijan Coner.

- Županijska skupština i Poglavarstvo nadležni su samo za dio koji se odnosi na lokalni proračun. Proračun za državne urede je proračun za koji je nadležno Ministarstvo uprave, Ministarstvo financija i Vlada RH, pa smo smatrali da nema potrebe time zamarati Skupštinu.

Pojavljivanjem brojnih letaka i kaznene prijave, koju je potpisao Branko Stojković, želi se stvoriti anarhija, kaos i atmosfera beznađa.

Riječ je o gomili besmislia. Jedna se, primjerice, odnosi na "darovana financijska sredstva u iznosu 1.650.000 kuna za osnovnu školu u Vukovaru". Mi smo jedna od županija koja je obnavljala jedan od objekata u herojskom Vukovaru i za to smo izdvojili 5,5 milijuna kuna. Za gradnju crkve, među kojima je i obnova u Domovinskom ratu porušene crkve u Đulovcu, te spomen-kapelice u Kusonjama kraj Pakraca, utrošeno je 1.190.000 Kuna. Spominje se "megalomanska investicija" za sportsku dvoranu, vrijednu 23,7 milijuna kuna, a riječ je o ulaganju Ministarstva prosvjete i športa - kazao je župan Marijan Coner te dodao kako se iz svega može zaključiti da su napadi iza kojih stoji netko drugi upereni na rušenje hrvatske vlasti te se očekuje pokretanje kaznenog postupka radi tendencioznog i namjernog uznemiravanja javnosti i plasiranja lažnih informacija.

"Spominjana 31 stranice revizije dostupna je onima koji su zainteresirani", naglasio je Damir Bajs, tajnik županije.
M. Martinić

Večernji list, 29. 06. 1999. (utorak) str. 10.


Post je objavljen 25.06.2011. u 17:11 sati.