Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

POKRALI "LOVU" I OTIŠLI UŽIVATI U TOPLICE !?

U TUHELJSKIM TOPLICAMA DRŽAVA OŠTEĆENA ZA 12,5 MILIJUNA DEM

Večernji list ; subota 20. 10. 2001. Crna kronika ; str. 58.

Kriminalistička obrada otkrila velike novčane nepravilnosti u TRC-u “Mihanović”

ZABOK, TUHELJSKE STOPLICE – Policija je jučer izvijestila o završetku krinimalističke obrade nad odgovornim osobama Turističko-rekreacijskog centra “Mihanovi” u Tuheljskim Toplicama, koji je u stečaju. Otkrivenim gospodarstveno-kriminalnim djelima to je poduzeće oštećeno za 923.945 Kuna, a država je oštećena za 12,5 milijuna DEM. Utvrđeno je da su Krešimir Ilčić (34) iz Zlatara, Bariša Kusić (39) iz Zagreba, Branko Gobac (47) iz Zaprešića i Željko Hunjet (52) iz Zagreba (policija je dala samo inicijale) od 1996. do 1999. kao odgovorne osobe “Mihanovića” pribavili protupravnu imovinsku korist za tvrtske “Sutra Inc.”, “Ontaria Kanada”, “Svinbengrad”, “Edis informatika”, “Trgomont Kolar”, “Automobilia”, Gradogradnja” i “Sa-mar”. Naime, platili su 923.945 Kuna za troškove izrade investicijskog elaborata, prijevode, korespondencije, službena putovanja te za neugrađenu i neisporučenu robu i usluge, a za što nije postojala vjerodostojna dokumentacija.

Ilčić, Gobac i Hunjet su još, tvrdi policija, nenamjenski koristili kredit dobiven od “Karter Landes und Hypotheken banke” iz Klagenfurta. Umjesto da su doznačenih 12,5 milijuna DEM uložili u razvojni prograd TRC-a, oni su novac oročili kod poslovnih banaka i plasirali kao kratkoročne pozajmice drugim pravnim osobama, čime su za navedeni iznos oštetili državni proračun, s obzirom na to da je Vlada RH dala jamstvo za povrat odobrenog kredita. Zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela zlouporabe ovlasti u gospodarstvu, nesavjesnog poslovanja i sklapanja štetnih ugovora, policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Zaboku poslala posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave protiv navedene četvorice, a obrada se nastavlja.

I. Jurčević, M. Mandić


Bjelovarac ; 01. studenog 2001.

Javna upozorba

Jaki su razlozi da i bivši Cromax i današnji graditelji naše obilaznice budu u fokusu javne pozornosti i interesa

U Državnom odvjetništvu i Policijskoj upravi Bjelovarsko-bilogorskoj predana kaznena prijava sa sumnjom da više od dvadeset milijuna sanacijskog novca uopće nije uloženo u razvojni program Cromax-a

Kao Udruga građana za ostvarenje i praćenje građanskih prava, osjećamo se dužni obavjestiti javnost o slijedećem. Afera Cromax godinama je potresala Bjelovarsko-bilogorsku županiju te je ta tvrtka, unatoč 26 milijuna kuna sanacijskog novca, završila u stečaju. Prodana ne nepoznatim ortacima preko tvrtke s “Kajmanskih otoka”. Ne ulazeći u sadašnje poslovanje tvrtke pod naslovom B i M, iako imamo saznanja da i sada neke stvari tamo ne štimaju, podsječamo javnost na slijedeće: Bivši (sanacijski) direktor Željko Hunjet protiv kojeg se na Županijskom sudu u Bjlovaru vodi kazneni postupak zbog zlouporabe položaja i ovjasti (gospodarskog kriminala), Državnom uredu za reviziju predan je zahtjev sanacije, stečaja i prodaje tvrtke Cromac, a Državnom odvjetništvu u Bjelovaru i načelniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Mirko Fučijaš predao je kaznenu prijavu 22. listopada ove godine zbog sumnje da uz otkrivene kriminalne radnje postoje i opravdane pretpostavke da više od dvadeset milijuna državnog novca (poreznih obaveznika) uopće nije uloženo u razvojni program (sanaciju) Cromax-a.

Ostali smo zatečeni kada smo u Večernjem listu od 20. Listopada 2001. Godine pročitali članak pod naslovom “U Tuheljskim toplicama država oštećena za 12,5 milijuna DEM-a”. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je Željko Hunjet jedan od prvoosumnjičenih u tom slučaju. Iz dobro obaviještenih izvora saznajemo da je jedan od ključnih ljudi “Kamen-Ingradu” baš Željko Hunjet. A riječ je o tvrtci koja izvodi radove na bjelovarskoj obilaznici. Javnosti je poznato da od samog početka postoje problemi s tom tvrtkom glede gradnje naše obilaznice. Zato apeliramo na udruge, sindikate, političke stranke, saborske zastupnike, Državno odvjetništvo neka tome posvete više pažnje. Jer, bolje je spriječiti nego liječiti. Smatramo da se čelnici Grada i Županije moraju ozbiljnije pozabaviti onim pto je i kako je do sada učinjeno, a i upoznati se s budućom dinamikom i načinom rada na obilaznici, pa o tome obavijestiti javnost. Najnoviji prosvjed Ceha domaćih autoprijevoznika, gdje se u tisku donose informacije o milijunskim dugovima tim djelatnicima, potvrđuje naše sumnje o opravdanosti javne upozorbe.

Predsjednik Udruge ŠTIT Branko Stojković i Mirko Fučijaš



Post je objavljen 24.06.2011. u 18:51 sati.