Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

CENTAR NA MLITAVIM NOGAMA - DOKLE BUDE TRAJAO?

LAŽNA SKUPŠTINA UDRUGA


TRAŽIMO OD DRŽAVNE UPRAVE DA NE PRIZNA REGISTRACIJU «CENTRA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA» BJELOVAR

Bez obavijesti javnosti i drugih udruga sastalo se je oko 7-8 minornih udruga i 28. rujna 2006., održali su osnivačku skupštinu, na kojoj je bilo nazočno 26 ljudi. (Udruge za koje većinom javnost nikad nije čula.)

Što je bilo apsurdno na skupštini je to osobe su same sebe izabrale u radna tijela i sebe predložila i tako same sebe izabrale. (Glasalo se je tajno putem listića na kojima su zaokruživali sami sebe.) Kakvo je to glasanje gdje se svi zaokružuju?

Tražimo od Državne uprave da pregleda zaokružene listiće gdje su zaokruženi svi kandidati a ne pojedinačno, te da pregleda i cjelokupnu dokumentaciju što se tiče skupštine, odnosno osnivanja.

Kako se može glasovati na takav način za gotove pripremljene obrasce, tj. odštampana imena. Dakako, daleko je to bilo od poštenih izbora, u kojima samoizabrani kandidati i predsjednik Stjepan Kos, koji je sve namjestio, jer skupština, kandidati i predsjednik bili su bez suprotnog kandidata…

Činjenica je da su većina onih u tom tijelu falsificirala izbornu skupštinu i na taj način učinila nedemokratski postupak prema drugim neizabranim udrugama i članovima koje nisu obavijestili ni pozvali… Tako nisu dali pravo i omogućili drugima da budu izabrani.

Ti ljudi koji su sami sebe izabrali bili su jedno desetljeće politički kadar HDZ-ove politike i totalitarne policije, jer i oni se tu nalaze. Tako se seljakati u razne organizacije bez ikakvih odgovornosti je neozbiljno.

Na izbornoj skupštini uočeno je niz sramotnih manipulacija. Najbolje o tome govore i dekadentne parole istaknute na tom beznačajnom sastanku.

Nisu čak ni postavljeni dosezi ni rezolucije što će taj Centar Udruga raditi i djelovati. Moglo se čuti da im je bilo bitno samo da dobiju financije. Njihova razmišljanja, bilo to gledano psihološki, filozofski ili politički, …, glupo je i neshvatljivo.

Pa kada se takvi dekadenti i diletanti zalažu za tobože prava i građansko civilno društvo, a onda im druge udruge vjerodostojne nisu potrebne to izaziva sumnju ne pozitivnu nego negativnu. Takvi i dalje žele prodavati drugima građanima «rog za svijeću».

Ali ima sila koja po pravdi života dodjeljuje i dobro i zlo. Zato je nastalo ovo priopćenje u kojemu se ne mirimo sa ovakvim ponašanjima. Na hrvatskim ulicama je sve više prosjaka – a ovi se premeću u lažne apostole svjetla, u Jude Iškariotske koji svaku istinu izdaju.

Pošto je održana ta «lažna» skupština imati ćemo i «lažan» Centar koji će tobože brinuti o drugim udrugama. Iza toga se krije krajnja taktika onih koji žele staviti sve pod nazor.

Pečat vremena je «ŠTIT» pokret koji je za novo doba i potpuni preokret «konzervatizma» sa svojim istinskim nazorima.

«Kamen temeljac koji odbaciše graditelji, postade im ugaoni kamen, a tko se na njega spotakne razmrskat će se u droba …». Ako je Biblijski Isus pogriješio kad je sjeo za stol (na posljednjoj večeri) da jede sa svojim izdajnikom Judom Iškariotskim, mi «ŠTIT» nećemo pogriješiti.

Državna uprava treba odbaciti i ne priznati STATUT Bjelovarskog Centra za civilni razvoj, jer on je većinom nepotpun. I stoga smo mi protiv toga da se izda Rješenje za rad i djelovanje. Mi ujedno tražimo da se ponovi osnivačka skupština. Na ovakav način nama takav Centar nije potreban, koji ne sadrži Udruge za ljudska prava i druge važne udruge.

Molimo Vas da nas pismeno obavijestite o odluci.

S poštovanjem!

Predsjednik Udruge «ŠTIT»:
Branko Stojković

Povjerenik HAKO za Bjelovarsko-bilogorsku županiju:
Branko Stojković

U Bjelovaru, 09. 10. 2006.



Post je objavljen 24.06.2011. u 18:21 sati.