Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vegeterijanci

Marketing

Mahune s krumpirom

Sastojci:
1 kg mahuna
30 dag krumpira
50 dag rajčica
3 režnja češnjaka
0,5 dl ulja
peršin
sol, papar

Mlade mahune očistite, operite odrežite im krajeve i svaku narežite na nekoliko komada, ovisno o duljini mahuna. Rajčice uronite u vrelu vodu, ostavite ih da nekoliko minuta odstoje, a zatim ih ogulite, očistite i narežite na komadiće. Češnjak i peršin očistite i nasjeckajte. U prikladnoj posudi na ulju popržite nasjeckani češnjak i peršin. Zatim dodajte pripremljene mahune i krumpir. Pirjajte nekoliko minuta, češće miješajući. Potom uspite narezanu rajčicu i posolite. Nastavite pirjati dok se mahune i krumpir ne skuhaju. Po potrebi tokom pirjanja povremeno dolijevajte po malo vode. Gotovo jelo popaprite i poslužite. S mladim mahunama možete pirjati i druge vrste povrća. S češnjakom možete popržiti i malo nasjecknog luka, a poslije pirjane mahune začiniti i drugim začinima. Umjesto svježe rajčice možete upotrijebiti koncentrat ili konzervirane pelate.

Post je objavljen 09.07.2011. u 11:28 sati.