Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/ticerica

Marketing

potpourri

Pozdrav svima! Hvala na lijepim željama i sretnim mislima, mi smo svi dobro. Nas dvoje super, imamo još malo pa 10 tjedana, glavicu, ručice, nožice i vrpoljimo se kao veliki. Tako je bar bilo na ultrazvuku. Novih komplikacija nije bilo, ali i dalje sam u prvoj brzini, kao mjera opreza.
Onaj treći nije tako dobro, ali nije mu ni za zamjeriti – lijepo mu je to svekar pojasnio: „Sine, idućih godinu dana ti si kriv za sve, pomiri se s tim.“ Dakle, zamislite da u kući imate trudnicu koju peru hormoni, veći dio dana joj je muka, a povremeno joj se i vrti u glavi. Uz to je stacionirana na kauču već tri tjedna i ne zna što bi sama sa sobom. Ni vama ne bi bilo lako…
Dakle, pokušavam si skratiti vrijeme na sve moguće načine. Križaljke mi izlaze na uši. Ustanovila sam da forumi nisu toliko živahni kada ste na njima 18 sati dnevno. A ni farmville, citivylle, empires… nisu toliko zahtjevne igrice kada imate cijeli dan na raspolaganju. A ni tv program (svih nekoliko stotina) nije baš nešto.
Evo, recimo, prošli petak je puno ljudi pobrkalo Hrvatska traži zvijezdu s Budi mi prijatelj ili nekom sličnom humanitarnom akcijom, pa su, nakon što je dečko koji je bio najkompletnija scenska osoba u showu izletio još prije par tjedana, sada za pobjednika, umjesto djevojke koja zna pjevati, izabrali dečka koji, eto, ima tužnu životnu priču (a to što mu svaka druga pjesma ne legne pa ju odmumlja, a i kad mu pjesma sjedne proguta pola teksta, nema veze).
Isto tako, ponovno sam uhvatila korak s Game of Thrones. Zadovoljna sam ekranizacijom. Možda bih, kao pravovjerni fan, trebala pljuvati jer ovo nije ovako i jer su preskočili ono, ali meni se serija generalno sviđa. Pokušavam ponovno pročitati i romane, da se pripremim za novi nastavak (koji ću, btw, morati kupiti papirnato u Algoritmu, jer zli Amazon odbija sve kartice koje imam na raspolaganju. E, ako oni neće moje kartice, neću ni ja njihovu knjigu!), ali koncentracija mi je u podrumu. Dok dođem do kraja stranice, ne mogu se sjetiti što je bilo na početku. (zato je i hvatanje koraka sa serijom toliko trajalo. Svaki nastavak sam morala gledati na 4 puta: nakon 15 minuta raditi pauzu da „odmorim mozak“.)
Pad koncentracije se inače da lako objasniti. Uzrok mu je isti kao i vrtoglavicama koje me peru već danima: promjene u krvotoku. Beba je sve veća, „dječja soba“ je sve veća i prokrvljenija, i sve više krvi treba na donjem katu, pa nekad uzmanjka za potkrovlje. A to se očituje padom koncentracije i, u zadnje vrijeme, vrtoglavicama. Hajde, ne smetaju mi vrtoglavice toliko jer ležim/sjedim, ali dekoncentrirano stanje mi i nije nešto. Sad kad bih mogla čitati do mile volje, ja se ne mogu koncentrirati na knjigu. O filmovima koje ne mogu pauzirati isto ne vrijedi pričati. Mogu reći samo jedno: blje!
Za koji tjedan mi ne gine i kupovina nove ljetne garderobe – pogađate, ja opet nemam ništa bez dugmića. Proljetno-prijelaznom sam se donekle bila i opskrbila, ali ljetne mi opasno manjka. Trenutno se vučem po kući u dvije trenerke, ali kad me puste među ljude, to neće biti dovoljno. Sad je pitanje, može li nešto biti na gumu, ne stiskati, a opet izgledati dobro? Javim kada otkrijem.
Puno pozdrava, idem pročitati novih pola stranice knjige. Ovim tempom, možda završim s prvim dijelom prije poroda .


Post je objavljen 20.06.2011. u 19:44 sati.