Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hidradenitissuppurativa

Marketing

CRIJEVNI NAPUTAK ( Chron & kolitis )

Iznad mnogih problema koji me koče u istraživanju svoje Hidradenitis suppurative, izdižu se dva vrlo bitna, a to su moja skromna naobrazba i to što zbog rana na stražnjici ne mogu opušteno, tj. skoro pa uopće sjediti. Pokušavam kojekakvim izumima i patentima olakšati sjedenje jer lutanjem kroz internet mogu ipak doći do mnoštva korisnih podataka. Ono čime sam zadnjih dana zaokupljen su crijeva.
Kad sam prvi put došao u bolnicu zbog Hidradenitis suppurative, jedna od najvažnijih stvari je bilo pregledati kompletna crijeva. I prije toga sam čitao kako navodno postoji poveznica između HS-a i stanja crijeva. Meni su konkretno učinjene dvije kolonoskopije i svi su mi nalazi u vezi s crijevima bili uredni.
Vremenom sam, onako laički, proučavao što se sve zbiva kad nešto pojedem, od samog ulaska hrane u usta pa do konačnog proizvoda tog trakta. Kad se čovjek nađe u problemu moje vrste, primoran je mnogo toga naučiti.Tako sam i ja ponešto naučio i sam sebe testirao na mnoge načine. U toj neprekidnoj igri otišao sam testirati kako mi i koja vrsta prehrane utječe na HS. Uredno sam vodio sve zabilješke vezane uz to. Nakon podužeg vremena shvatio sam kako se vrtim u krug.
Bilo da sam bio na strogom makrobiotičkom načinu prehrane 6 mjeseci (uz sve pripravke koji idu uz to) ili da sam paralelno sa 60 tretmana u barokomori jeo isključivo povrće, ili sam, pak, bio potpuno neuredan uz pokoje pivo i zalutali ćevap, rane su se uvijek ponašale onako kako su htjele!!
Naravno da je preporučljiva što zdravija prehrana, nema dvojbe. Moderna medicina je ispucala na meni sve ono što joj obrasci nalažu, ali nikad mi nitko nije tražio na uvid Fausta (tako ću nazvati navedeni konačni proizvod probavnog trakta).
A onda, njuškajući po kojekakvoj literaturi, naiđem na podatak da se mnogo toga vidi iz samog Fausta. Vrlo je važna njegova cjelina, boja, oblik, je li kišni model (proljev), itd. Ide se čak dotle da se Faust ne smije lijepiti za WC školjkicu. Isto tako, neobično su važni Faustovi vjetrovi (po Rambu Amadeusu - prdac).
Borim se protiv posljedičnog stanja koje mi diktira HS, ali me grozničavo i jedino zanima uzrok HS-a.
Poslije određene analize ljudi koji boluju od HS-a, a koje poznajem, došao sam do činjenice da mnogi od njih, uz HS, spominju i bolesti kao što je bilo koji tip kolitisa, kao i Chronova bolest. Zahvaljujući upravo ovom blogu, upoznao sam u svom gradu osobu koja kao i ja boluje od HS-a. Njenoj majci su zbog kroničnog ulceroznog kolitisa stavili tzv. stomu. Baš kao i mojoj sestri prije neki dan. Mojoj sestri je taj zahvat bio nužan zbog kronične Chronove bolesti.
Je i to čisti slučaj ili i ima nekakve veze s HS-om?
Jako mi je žao što jednostavno nemam snage ići uokolo i daviti svojim pitanjima sve one koje bih htio daviti. Kad god sam bio u prilici naprosto sam davio liječnik kako bi mi pojasnili tu poveznicu s crijevima i zašto je to objavljeno u svim stručnim literaturama, ali nisam nikada dobio konkretan odgovor.
Realni liječnik bi mi na realan i meni prihvatljiv način objasnio kako se to još istražuje, a netko bi me "izudarao" s latinskim frazama i riječima s više od osam slova, a u takvoj situaciji mi umalo izleti Faustov vjetrić...
Ako postavim ovu tezu npr. na medicinskim forumima, znamo svi kako to funkcionira. Dobio bih odgovor da odem na pregled i slično. Obitelj mi je radnička i jedini koji je imao veze sa zdravljem je moj dida, koji je znao sa životinjama i odlično je potkivao konje. Prijatelji su u mom rangu znanja.
Dakle, i dalje mi ostaje tragati po internetu i nadati se kako će ovaj post pročitati netko tko se razumije u ovo što pišem. Ili barem neki student medicine koji bi mogao odlično iskoristiti sve ovo što pišem u vezi HS-a.
Kako bi ga profesor mogao srušiti na ispitu kad ni sam ne zna ništa o Hidradenitis suppurativi?

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 15.06.2011. u 10:17 sati.