Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

DA LI NA GRADSKOM BAZENU SE "PERE NOVAC"?!

DA LI NA GRADSKOM BAZENU SE

„PERE NOVAC“?!




Na to pitanje neka odgovore građani Bjelovara. Gradska uprava vuče sve besmislenije poteze, da bi (ne)promišljene odluke svoje pretvarala u (sve) veće famozne serije dekreta*. Privatni koncesionar Miroslav Levak, dobio je gradski bazen na upravljanje 2010., i 2011. godine. Za ovu godinu grad mu je odobrio financijska sredstva u visini 1.300.000,00 Kuna za sanaciju bazena. Svake zadnje četiri godine i manje, na sanaciju „novoizgrađenog“ gradskog bazena ode nekoliko milijuna kuna. Zapitajmo se: Kome odgovara takav (ne)transparentan sustav? I tko građane pita zašto se to tako čini. Ovo je „dinastija“ i nasljeđe u gradskoj upravi, kakvu ovaj grad dosada nije vidio i poznavao: samovoljno vladanje na bezobziran i despotski* način. Osim toga, onaj tko je dobio koncesiju, dužan je održavati gradski bazen. A ne da grad snosi troškove i popravke.



Sad skinimo tabu – oznaku sa onoga što su do jučer mogli da rade „nedodirljivi“, kao što je Đurđa Adlešić, koja je iz gradskog proračuna dala Ivanu Butkoviću za sanaciju bazena 1.750.000,00 Kuna. Da li sad treba svima biti jasno zašto se to tako radi? No, Gradska uprava na to će vam reći: „Nemojte nas samo pitati na što smo sve potrošili novac“. Oni i dalje Vama će prodavati političke floskule* kako je kriza i recesija*,a neodgovorno i dalje će se razbacivati sa vašim novcem. Očito je to zloupotreba vlasti i položaja. Zašto novinari o tome ne žele pisati, to najbolje govori kako su korumpirani, ili bolje rečeno kako su njihovi plaćenici… Da li je sada teško dati cjeloviti odgovor na pitanje otkuda takva neograničena vlast „političkog klana“, da u našem gradu vlada slijepa i jedna gotovo ropska pokorenost.



Pred nama su parlamentarni izbori, pa stoga dobro razmislite kome ćete dati svoj glas. Mnoge godine „lopovluka“ učinile su svoje – a građani za to su kao žrtve plaćali cijenu. Ima dosta primjedbi na način života u ovom gradu. Koncesija bazena otišla je u pogrešne ruke. Skupo građani plaćaju svoje osvježavanje na gradskom bazenu i umivanje svoga obraza… Sve je to smišljeni nečiji plan. Svakodnevno manipuliranjem ljudima otišlo je predaleko, u mnogim slučajevima „ljudski rod“ je oborio pogled i predao svoju dušu onima, koje je ovlastio za tako nešto. Ukoliko se ne okrenemo pozitivnoj kritici, ostati ćemo u takvoj atmosferi za sva vremena. A buduće mlade generacije za našu nebrigu plaćati će cijenu.



Zanimljivo je, kako je gradski bazen postao nečija „privatna prćija“, na kojoj se banči gotovo cijelu noć, do zore. Grad umjesto da ubire prihode, on još plaća nečiji „jebajluk“. Dok je Butković držao bazen, Levak je tamo radio kao redar – spasitelj,…, pa sad od „batinaša“, Levak je postao privatni poduzetnik. Netreba zaboraviti da je on ljude napadao s palicom na bazenu,…, a nedugo je i policajcu razbio glavu sa čeličnim ključem. Zanimljivo, gradonačelnik takvom čovjeku daje povjerenje i s njim se slika. To je sve drsko, nekulturno, blesavo,… i odviše sramotno. Čuli smo već tezu kako će se M. Levak na sudu braniti protiv policajca Miroslava Chlude, da u trenutku kada ga je napao nije bio uračunljiv. Ali, zato zna čovjek ubirati „lovu“ na gradskom bazenu.



U Bjelovaru, 14. 06. 2011.



HRVATSKI NEZAVISNI KANDIDAT i

Predsjednik Udruge „ŠTIT“:

BRANKO STOJKOVIĆ

095/814-82-90

brankostojković152@yahoo.com

http://crostojkovic1958.blog.hr

Post je objavljen 14.06.2011. u 13:06 sati.