Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hidradenitissuppurativa

Marketing

SVAKOM SVOJA IDEOLOGIJA I PARADA

Danas me je poznanik uvjeravao da moram pristupiti određenoj vrsti samoizlječenja koja je indijskog podrijetla .Njemu, kao i mnogima prije njega, morao sam izložiti svoj stav prema tom i sličnom. Uistinu sam liberalan, ne samo po pitanju liječenja, nego i uopće. Svatko neka koristi ono što mu odgovara i što mu pomaže, pogotovo kad je zdravlje u pitanju. Isto tako, mislim da je ishodište svakog dobrog uspjeha u samom čovjeku. Kako bi se pristupilo bilo kojoj tehnici izliječenja, bilo bi poželjno imati neki svoj stav o tome, a ne lutati od bosanskog ili ličkog travarstva, pa preko šamanskih tehnika, sve do indijskih svemogućih izlječitelja... Nažalost, bolestan čovjek grozničavo luta po svemu što mu se nudi pa na kraju ne zna ni prepoznati što mu je zapravo pomoglo. U tom smislu, internet i blagodati prijenosa podataka mogu imati i štetan utjecaj.
Možda imam problem zbog toga što sam poprilično zatvoren za mnoge od alternativnih načina izlječenja. Takav sam. Tvrdoglav i uporan u onom u što vjerujem, ali i podsvjesno, a i inače imam otpor prema onom u što nemam vjere. Ne volim kada mi se nešto nameće, osobito ako je bez pokrića, a kao bolesnik od HS-a sam predivna meta za brojne stopostotne metode liječenja. U životu sam grubo nasamaren po pitanju onog u što sam slijepo vjerovao: po pitanju ideologije i ljubavi.
Kao mladić od 18 godina položio sam zakletvu u JNA i onako zaslijepljen, bio sam spreman jurišati i na Moskvu braneći ondašnju ideologiju idealne Jugoslavije. Kao čovjek od 32 godine stavio sam potpis na ono u što sam slijepo vjerovao, na ljubav... Obje stvari su svršile totalnim fijaskom, nažalost, jedna od njih i s ljudskim žrtvama. To su dvije krucijalne stvari u mojem životu što se tiče vjere u ono što želim i što hoću u životu. Sad vjerujem samo u to da će se uskoro pronaći lijek protiv moje bolesti. Da, vjerujem i u ljubav, bez obzira na navedeni brodolom.
Kao po dobi zrela osoba, razbolio sam sei počeo, osim klasične medicine, tražiti i druge načine liječenja. Među prvima je to bila bioenergija. Išao sam uistinu mnogo puta na tretman kod najpoznatijeg splitskog bioenergetičara. Bez ikakvog uspjeha. Jedini pomak što se bioenergije tiče je bio kad sam otišao na tretman kod manje poznatog čovjeka koji živi izvan mojeg grada. Tu sam osjetio određene stvari, ali po pitanju same suppurative, sve je bilo apsolutno bez uspjeha.
Bio sam i u društvu prijatelja Bruna Groeninga. Tu sam upoznao divne ljude, vidio kojekakva i koječija iskustva, ali meni nije ni najmanje pomagalo. Govorili su mi da sam ukočen, da onemogućujem slobodan protok energiji i slično. Ali kako objasniti tim ljudima ono što je u meni. sam došao jer sam na sve načine htio upoznati nekog s mojim,ili sličnim problemom. Naravno, nešto sam pokušavao i prakticirati, ali jednostavno nije išlo. Vjerojatno je ključni razlog u meni i mojoj nevjerici u određene metode. Isto tako, možda i najvažnije,s vugdje gdje sam bio i sve što sam pokušao je bilo zbog Hidradenitis suppurative, a ne zbog mojeg psihičko- mentalnog stanja. Upoznavao sam razne profile ljudi koji su koristili kojekakve tehnike izlječenja, od reikija, božanskih energija i blokada, theta i vibracijskog načina liječenja, itd. Jako mi je i iskreno drago što su neki od njih uspjeli riješiti svoje probleme, iako se mahom radilo o psihološkim problemima. Nikad nisam čuo da je netko tim tehnikama izliječio, npr. psorijazu ili ulcerozni kolitis.
Možda nisam nikad upoznao osobu koja bi me na meni prihvatljiv način uputila na neku od tih tehnika izlječenja, kao i to da me uvjeri dokazima o izlječenjima. Iako mislim da je po pitanju HS-e vrlo važna podsvijest, mislim kako mi ne treba ništa u svezi s tim. Možda i griješim pa nek me netko ispravi i da sugestiju. Ne želim biti krivo shvaćen: nisam bezosjećajna osoba koja ima visoko mišljenje o sebi. Ni najmanje. Svjestan sam značenja pravilne ishrane i trudim se onoliko koliko mogu po tom pitanju.
Imam svoj stav prema indijskim načinima liječenja kojima je Europa preplavljena, a što je možda još jedan od primjera moje "ukočenosti". Bio sam nebrojeno puta u Indiji i radio godinama s Indijcima. Definitivno zemlja u kojoj sam se nagledao najviše bijede, prljavštine i bolesti. I tu me ne mogu razuvjeriti nikakve idilične priče o njihovoj svemogućnosti, bez obzira iz čijih usta dolazile. To što oni imaju svoju medicinsku baštinu kao i Kinezi, pa imamo je i mi. Nažalost,mi smo Hrvati takvi da je nekad, čak i kad je zdravlje u pitanju, više popularnije ići na tečaj liječenja šamanskim bubnjem iako su možda učinkovitije diple od starog Mije iz dalmatinske Zagore! Naša baština je ništa manje vrijedna, a usput i nama tjelesno prilagođenija. To govorim s aspekta hidradenitis suppurative za koju Kinezi vjerojatno i ne znaju jer imaju drukčiji sustav žlijezda znojnica. Dakle, to je moj stav. Kao što rekoh, neka svatko koristi ono što mu pomaže, bez obzira odakle pomoć ili lijek dolazi. Pogotovo kad je zdravlje u pitanju, svakom želim puni uspjeh i izlječenje.

Eto takva je moja ideologija što se liječenja tiče. Jednostavno moram vjerovati u ono što radim i čime se liječim. To je moj iskreni stav i bez obzira na njega, rado prihvaćam bilo kakvu sugestiju, pomoć ili savjet.
Svi mi imamo neke svoje osobne ideologije i stavove. U mojem gradu se danas održala homoseksualna parada i tim povodom je poprilično užarena atmosfera s podijeljenim mišljenjima. Da sam ja netko, volio bih napraviti takvu paradu koja bi bila koncipirana na sjeverno korejskom konceptu. Uz pompoznu atmosferu, na travnjak bih prvo pustio sve naše korumpirane političare sa stjegonošom Sanaderom. Pravilnim rasporedom, jedne do drugih, izvodio bih brojne kriminalce koji sa slobode rade svoj naum, zatim sve one koji imaju veze s glazbom T.Huljića i cajkama, pa naše "celebritije", zatim razularene pripadnike navijačkih skupina itd.
Svi su povezani nekom svojom ideologijom. Zadnji i u promotivne svrhe, na travnjak bi izašao ja. Sam. Na glavi bih imao vikinški šljem, na rukama južnoameričke narukvice i švicarski sat, oko pojasa afričku suknjicu od mladog bambusa, a na nogama tenisice iz Indonezije. Tim koloritom pokušao bih upozoriti javnost na to da se hidradenitis suppurativa nažalost pojava na globalnoj razini i da se najžurnije treba naći lijek.
Ali, tko bi me primjetio između navedenih grupacija, dok se iz zvučnika čuje glas Tome Bebića --..Jedite se ljudožderiiii!!!!!!

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 11.06.2011. u 21:36 sati.