Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

PRIOPĆENJE - ZA JAVNOST UDRUGE ŠTIT - BJELOVAR (07.06.2011.), UTORAK

P R I O P Ć E N J E



Hrvatske udruge građana za ostvarenje i praćenje

građanskih prava „ŠTIT“ Bjelovar



Bjelovarski pročelnik u Gradskoj upravi Stjepan Grula je pod istragom DORH-a i USKOK-a



Iako naše bjelovarsko gospodarstvo zadnjih godina bilježi milijunske gubitke, gotovo nema tvrtke koja posluje pozitivno. A više nema ni nikakvih ulaganja i razvojnih programa, jer studije stoje u ladicama, a za njih je potrošen novac. Nema brzih i učinkovitih rješavanja, svih nagomilanih problema. Bjelovar bilježi drastičnu nezaposlenost i pad životnog standarda. Ljude muči muka za preživljavanjem i održavanjem svoje obitelji. Gradska uprava Bjelovar je bankrotirala, a kraj toga totalno su pali svi prihodi i poslovanje…



Ogromna gradska imovina stoji potpuno neiskorištena i zapuštena, godinama nekretnine propadaju, nikoga za to nije briga. Nekoliko milijuna kuna Grad nije uspio naplatiti za komunalne naknade, jer mnogi ljudi nemaju ni ono najosnovnije za život, a protiv njih se provode i brojne ovrhe.



Gradska uprava je u totalnom rasulu. Kraj mnogih potraživanja narasle su i ogromne kamate. S druge strane Gradska uprava potrošila je milijune i milijune kuna na nevažne stvari: iskorjenjivanje ambrozije, zbrinjavanje pasa, vakciniranje lisica, BOK fest, Terezijanu, Turističku zajednicu, … te isplatila je raznim pjevačima i zabavljačima visoka financijska sredstva za nastupe,.. itd.



Grad Bjelovar prodao je svoje sve stanove i druge poslovne lokalne, kao i mnoga zemljišta za mizerne novce, samo kako bi oni imali za svoje plaće. Iz dana u dan dugovi rastu: ništa više ne funkcionira kako treba. Potpuno je zakazalo zakonodavstvo. Gradska uprava je već nekoliko puta bila pod istragom, ali je to sve godinama prešućeno i skrivano od javnosti. Očito je da se radi o jednoj pogrešnoj politici i rukovođenju državnim institucijama. I to je sve na štetu ljudi, s kojima se manipulira i obmanjuje… Gradska uprava je postala pravo leglo nelegalnih i špekulantskih radnji. Bez kontrole i odgovornosti dokle sve to može tako funkcionirati?



Što je najtragičnije svakom promjenom vlasti u Gradskoj upravi poslije izbora, kriminalne radnje ostaju nasljeđivane, i vuku se kao „golemi rep“ aždaje. Na takav način sve nas, kao „građane“ Bjelovara vodi se u propast u „dužničko ropstvo“, iz kojega nećemo nikada moći van.



Da podsjetimo Stjepan Grula (HSS), u bivšem sistemu socijalističke Republike Hrvatske, bio je predsjednik bjelovarskog Komiteta KP-a, koji je dakako imao vrlo nelegalnih i (ne)odgovornih propusta i radnji.





U Bjelovaru, 07. 06. 2011.



Predsjednik Udruge „ŠTIT“:



Branko Stojković

Post je objavljen 07.06.2011. u 12:45 sati.