Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

The Resident (2011)



Sve u svemu: 2 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

Mlada doktorica se useljava u svoj novi, veliki ali začudo jeftin stan u Brooklynu gdje počinje sumnjati da ju netko stalno prati i da boravi u njenom stanu, a sve sumnje padaju na njenog kućepazitelja koji je razvio zastrašujuću opsesiju prema njoj...



Proučavao sam malo koji su noviji filmovi iz 2011. godine već dostupni, pa sam pročitao radnju filma i uputio se u gledanje. Nije da sam nešto očaran trilerima sa elementima horrora, pogotovo sa onim filmovima koji u sebi imaju jedva 10% horror scena, to mi se isto učinilo u ovom filmu već na prvih 20 minuta gledanja, ali kad sam već krenuo, glupo je da stajem. The Resident je znači dramski triler jer obrađuje na neki način duboke želje Maxa, kućepazitelja koji pokušava stupiti u dublji kontakt sa Juliet, a ona pokušava obnoviti vezu sa svojim bivšim draganom, pa se sve to spetlja i tako kreću problemi, te Max počinje otkrivati svoju bolesnu stranu koja je spremna sve napraviiti da bi ju osvojio. Generalno ideja nije nešto novo, te radnja sama po sebi ne može biti prikazana u duže od sat i pol vremena, makar se moglo i to skratiti. Čim se nešto mora skraćivati, znači da film raspolaže sa nekim rupama u scenariju, te da su se pri obradi gubile ideje pa su se neke scene oduživale i ubacivali su se dijalozi i scene iz retrospekcije koje nisu pristajale filmu i koje nemaju svoje mjesto, odnosno iskaču iz cjeline.



Da je to jedini problem kod filma, još bi se nekako i zabavio, ali Resident je u principu loš film kojemu pristaje dobra dvojka kao ocjena.
Hillary Swank je glavna protagonistica koja je sasvim ok odglumila ulogu prestrašene doktorice, a jedan plus za glumu ide i antagonistu Jeffreyu Morganu, koji je unatoč svojoj fizičkoj muškosti, zapravo opsesivni ljigavac, a nažalost takva uloga bi eventualno pristajala nekom manje 'handsome' muškarcu, tako da je tu nastao sukob između glumca i lika kojeg glumi. Nažalost, u filmu skoro pa uopće nema nekih napetih ili atmosferičnih scena, možemo vidjeti par zanimljivosti sa misterioznim prolazima oko stana, Christophera Leea u svojoj bolesno nebitnoj ulozi i to je to...ostalo je sve nekako mlako, beznačajno i u dosta trenutaka zamorno. Iskreno, nemam ni pojma zašto pišem recenziju kada ja skoro pa ni jednu poveznicu nisam našao sa horror filmom.



Preskočite ovaj film. Imam osjećaj da će ovo veoma brzo biti zaboravljeno štivo i da će se mnogi okrenuti nekim puno ozbiljnijim dramama, puno boljim trilerima i puno strašnijim horrorima od ovog. Osim toga, ovo je redatelju skoro prvo filmsko djelo, radio je mnoge koncerte i surađivao sa brojnim poznatim glazbenicima. Možda bi bilo najbolje da se glazbe i pridržava. Resident je duboko razočarao.

Post je objavljen 17.06.2011. u 02:11 sati.