Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Shark Attack 3: Megalodon (2002)



Sve u svemu: 1,5 / 5 headbang
Više o filmu: Imdb.com
Video

Dva prijatelja istražitelja pronalaze na dnu mora veliki zub koji upućuje na to da se po meksičkim vodama kreće jedan pradavni ogroman morski pas koji će napasti i pojesti sve što mu se nađe na putu...



Ovo je treći dio serijala koji prikazuje različite vrste morskih pasa kako napadaju ljude. Moram priznati da prva dva još nisam pogledao, a ovo je već treći put da gledam ovaj nastavak. Generalno nisu ni sa čim povezani, osim što se radnja bazira na tim grabežljivcima, tako da se slobodno možete uputiti u gledanje bilo kojeg nastavka, a toplo vam preporučam da ovo u širokom luku obiđete. Ako već možete sve pogledati, onda se bacite i na gledanje ovog šrota. Shark Attack trojka je već nebrojeno puta bila proglašena jednim od 10 najgorih horrora u povijesti i to je nešto što nije tajna. Naprosto kad vidite takve neke scene na youtubeu morate se baciti u gledanje ovakvog filma. Dakle, ako želite pogledati nekakav trash film bez ikakvih poveznica sa kvalitetom, proučite ga i zauvijek zaboravite :) ja imam taj neki fetiš na ovakve filmove, pa jednostavno mi se ne mogu izbiti iz glave ni pod razno. Ovakav film mora jednostavno biti prepun rupa, pun loših glumaca treće kategorije, bezveznih dijaloga i efekata da se jednostavno diviš kako nešto može biti tako loše. No, sve u svemu, jedna od najgorih stvari u mom umu je ta što sam se ja praktički zabavio gledajući ovaj film.



Što se tiče glume i karaktera ne mora se tu previše pričati, glumci su jadni, patetični, glavni John Barrowman nije također ništa posebno, sve je nekako obavljeno s velikim trudom, a to opet izgleda kao da je preko k... odrađeno. Karakteri su očaj, svi su napravljeni tako da su popili svu pamet svijeta, spremni su na seks makar se znaju par sati i takve slične stvari...užas. Način na koji su likovi saznali da se radi o Megalodonu, odnosno o prethistorijskom morskom psu je apsolutno banalan. Mnoge scene su priljepljene na mjesto nadolazeće, pa tako ima puno prizora sa morskim psom koji se zapravo ne događa u to vrijeme, na tom mjestu, što izgleda smiješno. Efekti su također ubi bože, vid se da se poradilo na jeftinoći i da je nemaštovitost za tehnologijom uzela maha. Scene sa morskim psom (koji je naposljetku veći od jednog povećeg broda) su apsolutno nerealne i bizarne. Jedna od velikih zanimljivosti su svakako interesantni dijalozi, gdje imamo jednu epic uvodnu porno scenu sa glavnim glumcem koji na veoma interesantan način upada glavnoj glumici sa spikom: ''Can I take you home and eat your pussy?''...haha, monstruozna scena.



Ovo je jedan od onih filmova u kojima se štedilo na svakom koraku, u prijevodu, ovo je ultra mega loš film, skoro veći šrot od dužine morskog psa. Mislim da cijela ova trilogija nije unijela u horror industriju nešto posebno i nešto neviđeno...ali, mislim da je Megalodon svakako unio nešto novo...nepredvidivo...ali ultra loše.

Post je objavljen 11.06.2011. u 18:48 sati.