Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Ateisti se moraju udružiti i tražiti status vjerske zajednice

Postavio sam novi blog Sekularni humanizam u Hrvatskoj. Sutra ću govoriti na okruglom stolu, koji organizira udruga "Protagora".

U Hrvatskoj ima više stotina tisuća ljudi, koji se izjašnjavaju kao ateisti ili agnostici, ili se odbijaju izjasniti, ili se samo iz inercije izjašnjavaju kao pripadnici neke vjerske zajednice.

Ako spadate među njih, ako u načelima sekularnog humanizma prepoznajete svoja uvjerenja, ako se želite družiti s ljudima istih nazora – javite se, postanite podupiratelj i član Zajednice Humanitas!

Zajednica je tek na početku. Organizacija i aktivnosti razvijat će se postepeno. Sudjelujte!

MisionariUkoliko nereligiozne osobe ostanu neorganizirane, nikad neće moći ostvariti stvarnu ravnopravnost s onima koje su organizirane. Zajednica uvjerenja može tražiti sva ona prava, koje imaju zajednice vjere.

Došlo je vrijeme da se hrvatska praksla prilagodi europskoj. Udruge kao što su "Protagora" i "Zajednica Humanitas" moraju započeti kampanju da im se prizna status vjerske zajednice u skladu s postojećim Zakonom, čl. 5, stavak 2, te članka 7, stavci 4-7 "Pravilnika o obrascima i načinu vođenja evidencije vjerskih zajednica".



Post je objavljen 02.06.2011. u 23:43 sati.