Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/europska-unija2012

Marketing

EUROOPTIMISTI

I dok skeptici pričaju priču koja vodi getoizaciji, euro-optimisti smatraju da će samim ulaskom u EU svi problemi biti riješeni.
Pravna država bi po njihovom scenariju momentalno profunkcionirala, manjinska opredjeljenja bi bila u potpunosti društveno prihvaćena, a problem zapošljavanja bi netragom nestao. One su karakteristične za mlade koji smatraju da će se situacija promijeniti nabolje ulaskom Hrvatske u Uniju.
Gospodarski rast, mir, sigurnost i stabilnost, pristup sredstvima iz izdašnih fondova Europske unije, mobilnost ljudi u procesu obrazovanja, bolje poslovne mogućnosti i porast izravnih stranih ulaganja, ravnoteža prava i obveza, te sudjelovanje u donošenju odluka - što sve u konačnici vodi u bolji životni standard građana. Otvaranje granica, ulazak na slobodno europsko tržište rada, kapitala i robe, strukturalne reforme u školstvu, zdravstvu, prilagodba zakonodavstva koje bi trebalo svesti korupciju na najmanju moguću mjeru, pravosudne reforme i, u konačnici, uvođenje nove jedinstvene valute u budućnosti odrazit će se vrlo konkretno na potrošačku moć, životno blagostanje i novčanike građana Hrvatske. Prema provedenim anketama, to su glavne prednosti koje Hrvati navode kad ih pitaju o blagodatima europskog integriranja
Post je objavljen 01.06.2011. u 12:39 sati.