Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kisnibrijeg1

Marketing

Komunalni doprinosi

Nakon što je Elektra poslala ispravnu suglasnost referentica je vratila idejni projekt i zadala nam rok od 30 dana da se neke stvari isprave. Jedna od njih je i ta da u projektu mora pisati a će se voda riješiti hidroforom ili pumpom bez obzira što je hidrant 30m od gradilišta. Sve to nebi bilo smiješno da 2 dana nakon što smo poštom dobili projekte nije krenula akcija gdje Grad produžuje mrežu. Toliko o tome koliko oni između sebe komuniciraju i znaju šta se gdje planira raditi. Osim toga u projektu je trebalo još napraviti da se izračuna koliki je postotak neizgrađenog djela zemljišta od garaže pa do zadnje međe, pa u tekstualnom dijelu izbrisati broj parkirališnih mjesta itd...pametnom dosta!
Po novom je arhitekta morao priložiti i ispunjeni obrazac za izračun komunalnih doprinosa. Navodno da to prije nije morao on raditi a po novom treaže da se i to priloži. Uglavnom, sve je riješeno, idejni je nakon tjedan dana vraćen nazad a ono što je nama bilo bitno i što smo s arhitektom dogovorili u samom startu je da takve izmjene nas ništa ne koštaju.
Nakon toga zahtjev za obračun komunalnih i vodnih doprinosa poslan je u Grad i Hrvatske vode.
Iz Grada su nas nakon par dana kontaktirali tako da smo jučer već dobili riješenje. S obziromda se Novo Čiče nalazi u 3 zoni m3 za tu zonu košta 40kn (s popustom od 10% nas je komunalna naknada izašla 40.300 kn).
Dana smo bili u Hrvatskim vodama ali pošto s strankama rade od 10 - 12h nismo ništa obavili tako da se nadamo da će u međuvremenu i taj dio biti riješen.
Polako već krećemo s prikupljanjem ponuda i pripremamo se da bi barem sve bilo spremno za rad poslije 15.08.2011.

Post je objavljen 27.05.2011. u 16:45 sati.