Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

drago kamenje 2


PERIDOT
Peridot je poznat i kao hrizolit i olivin. Boje su mu maslinasto zelena, žućkasto zelena, boja meda, crvena, smeđkasti. Po izgledu je mat, a kada je fasetiran i poliran onda je prozračan. Obično je prilično mali. Lako se nalazi, ali su dobri kristali rijetki. Ima ga u SAD, Brazilu, u Egiptu, Irskoj, Rusiji, Šri Lanki, na Kanarskim otocima.
U drevnim vremenima vjerovalo se da peridot štiti od zlih duhova, a sada se vjeruje da je kamen koji štiti našu auru.Ovaj kamen je snažan pročišćavač. Otpušta i neutrališe otrove na svim nivoima, čisti fizičko i suptilno tijelo, kao i um. Otvara, aktivira i čisti čakre srca i solarnog pleksusa, otpušta "stari prtljagu", oslobađa tereta krivnje i opsesija.Podučava da je oslanjanje na druge ljude ili na prošlost često kontraproduktivno. Pokazuje kako se odspojite od vanjskih utjecaja i da se, u potrazi za vodstvom, okrenete svojim višim energijama. Otpušta modele i stare vibracije, kako bi moglo da se pristupi novoj frekvenciji. Ako ste obavili psihološki dio posla, peridot vam pomaže da ubrzano napredujete. Ovaj vizionarski kristal omogućuje razumijete svoju sudbinu i svoju duhovnu svrhu. Naročito je koristan iscjeljiteljima.
Psihološki, ublažava ljubomoru, ozlojeđenost, pakost i bijes i smanjuje stres. Pojačava samopouzdanje i isticanje bezagresivnosti. S obzirom da motiviše rast, pomaže da se provede određena promjena. Pomaže vam da, pri osvrtanju u prošlost, spoznate darove u svojim iskustvima i pokazuje kako da oprostite sebi. Ovaj kamen potiče psihološku jasnoću i blagostanje. Povezan je sa dosezanjem duhovne istine i regulira životne cikluse.
Mentalno, peridot izoštrava um i otvara ga novim nivoima svijesti. Otklanja otupjelost i skreće vam pozornost na sve ono što ste, svjesno ili nesvjesno, zanemarili, Uz pomoć peridot možete priznate greške i nastavite dalje. Pomaže vam da preuzmete odgovornost za vlastiti život, posebno kada vjerujete da je za sve "kriv netko drugi". Utjecaj peridot može značajno poboljšati nezadovoljavajuću vezu.
LIJEČENJE
Peridot ima okrepljujuće djelovanje. Iscjeljuje i regenerira tkivo. Jača metabolizam i dobar je za kožu, koristan je za srce, timus, pluća, žučnu kesu, crijevni trakt i čireve i jača oči. Kada se stavi na abdomen porodilje, potpomaže porađanje jačanjem kontrakcija mišića, a pri tome smanjuje bol. Njegova energija dovodi u ravnotežu bipolarne poremećaje i doprinosi prevazilaženju hipohondrije.
POLOŽAJ
Nositi na grlu ili staviti gdje odgovara, posebno preko jetre u dodiru sa kožom.
U kolovozu valja nositi amazonit, ćilibar, plavi topaz, diopataz, karneol, citrin, granat, magnetit, mjesečev kamen, ahat. opal. rubelit.
Mjesečev kamen
Ovo je "kamen novih početaka" kako i njegovo ime implicira, snažno je povezan sa mjesecom i intuicijom. Kao i mjesec, kamen je reflektivan i podsjeća nas da, kao što mjesec raste i opada, tako je sve dio kruga promjena. Njegovo najefikasnije djelovanje je umirivanje emocija. Mjesečev kamen osvješćuje nesvjesno i potiče intuiciju i empatiju. Izaziva lucidne snove, posebno za vrijeme punog mjeseca. Ovaj kamen se tradicionalno koristio da pojača natčulne sposobnosti i da razvije vidovitost. Može nositi kao privjesak, da potpomogne prihvaćanju vaših natčulnih darova.

Post je objavljen 26.05.2011. u 12:07 sati.