Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

drago kamenje

Safir
Safir može biti žut, zelen, crn i purpurne boje. Po izgledu je bistar, prozračan kad je ispoliran, često mali ili veći mutan komad. Neke boje safira su rijetke, ali je većina vrlo dostupna u obliku neobrađenog kamena. Najčešće se nalazi u Mijanmaru, Češkoj, Brazilu, Keniji, Indiji, Australiji, Šri lanki.Safir je poznat kao kamen mudrosti i svaka boja ima svoju određenu mudrost. Usmjerava i umiruje um, otpušta nezelje misli i mentalnu napetost donoseći mir i staloženost uma, safir usklađuje fizičku, mentalnu i duhovnu ravan i uspostavlja ravnotežu u tijelu. Ovaj kamen otpušta depresiju i duhovnu konfuziju i stimulira koncentraciju. Donosi napredak privlači darove svih vrsta. Položen na grlo, safir otpušta frustraciju i olakšava izražavanje svog mišljenja.
LIJEČENJE
Safir umiruje previše aktivne sisteme u tijelu i reguliše rad žlijezda. Liječi bolesti krvi i smanjuje obilno krvarenje, jača vene i poboljšava njihovu elastičnost.
POLOŽAJ
Treba da je u dodiru s tijelom. Nositi na prstu ili gdje odgovara.
Određene boje
Crni safir štiti i usmjerava. Uliva povjerenje u osobnu intuiciju nositelja, povećava izglede za dobar posao i pomaže da se posao zadrži.
Plavi safir traga za duhovnom istinom i tradicionalno se povezuje sa ljubavlju i čistotom. Ekstremno je djelotvoran za iscjeljivanje zemlje i čakri. Ovaj mirni kamen vam pomaže da ostanete na duhovnom putu i koristi se u šamanskim ceremonijama da transformiše negativne energije. Otvara i liječi grlenu čakru i tiroide, olakšava izražavanje vlastitih stavova i osobne istine.
Zeleni safir poboljšava vid, unutrašnji i spoljašnji i pomaže sjećanje na snove. Stimulira srčanu čakru, donosi odanost, vjernost i čestitost. Pojačava saosjećanje i razumijevanje tananosti i jedinstvenih kvaliteta drugih. Ističe povjerenje i poštovanje za sisteme vjerovanja drugih ljudi.
Ružičasti safir djeluje kao magnet koji u vaš život uvlači sve što vam je potrebno da biste napredovali. Ovo je kamen koji djeluje brzo i koji vas uči kako da ovladate emocijama, čisteći emotivne blokade i integrirajući transformirane energije.
Purpurni safir budi. Koristan je za meditaciju zato što stimuliše porast energije i krunsku čakru i otvara duhovnost.Ovaj kamen aktivira pineainu žlijezdu i njenu vezu sa natčulno sposobnostima i stimuliše vidovnjačke kvalilete. Na emotivno nestabilne djeluje izuzetno umirujuće.
Kraljevski safir eliminiše negativne energije iz čakri i stimuliše treće oko, da bi se pristupilo informacijama potrebnim za razvoj. Ovaj kamen podučava odgovornosti za vlastite misli i osjećanja. Djeluje na poremećaje mozga, uključujući i disleksiju.
Zvjezdasti safir u svojim dubinama ima petokraku formaciju u obliku zvijezde. Ovaj rijedak kamen vas vuče u svoje dubine i otvara intuiciju. Usredotočuje vaše misli i pomaže naslutiti namjere drugih ljudi. Vjeruje se da kontaktira sa vanzemaljskim bićima.
Bijeli safir ima izvanredno čistu energiju. Otvara krunsku čakru, duhovnu svjesnost uznosi u vrlo velike visine, otvara kosmički svijet. Pruža izuzetnu zaštitu i uklanja prepreke s duhovnog puta, pomaže vam pri pristupanju vašim potencijalima i životnoj svrsi.
Žuti safir privlači bogatstvo u kuću i može se drži u kasi za povećanje napretka i zarade. Ako se nosi, trebalo bi da dodiruje tijelo. Stimulira intelekt i poboljšava opći fokus, tako da se promatra iz šire perspektive.
U ovom mjesecu valja nositi opal, akvamarain, krvavi kamen, hrizolit, smaragd, zeleni spinel, zeleni turmalin, žad, Lapislazuli, mjesečev kamen, opal, peridot, topaz i sunčev kamen.
Granat
Granat je kamen koji puni energijom i regeneriše. Pročišćava i dopunjava energijom čakre. Revitalizira, pročišćava i uravnotežava energiju, donoseći smirenost iii strast, šta god treba. Kažu da je sposoban da upozori na dolazeću opasnost, nekada davno se nosio kao zaštitni talisman. Granat je jedan od najpopularnijih kamenova.
Lapislazuli
Ovaj kamen otvara treće oko i balansira grlenu čakru. Stimulira prosvjetljenje i pojačava rad u snu i natčulne sposobnosti, olakšava duhovno putovanje i potiče osobnu i duhovnu moć. Ovaj kamen brzo opušta stres, donoseći duboki mir. Sadrži ogromnu smirenost i ključ je za postizanje duhovnih vještina.
Lapislazuli je zaštitni kamen, koji komunicira sa duhovnim zaštitnicima. Ovaj kamen prepoznaje natčulno napad, blokira ga i vraća energiju njenom izvoru.

Post je objavljen 26.05.2011. u 11:59 sati.