Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/malibratkarlo

Marketing

KOLUMNA ka LIBRAR: ŽIVIO TURIZAM A NOVAC KAKO KOME DOĐE

MAFEST - strip festival, nam je ovorio na Velika vrata turisticku sezonu. Bilo je tu velikog šušura s puno ljudi i događaja. Bilo je i nekoliko koncerata ispred Betyja i Rockia, partyja u pivnici Pivac, druženja sa strip umjetnicima i puno drugog. Jednom rijecju -nezaboravno. Doduše muzicki decibeli su bili pojacani , pa se neki obližnji stanari hvataju za glavu.
Zato svaka čast Izvršnom uredniku -Makarskog primorja koji je u svojoj kolumni "U srixdu" poticao i savjetovao l stanare s rive i Kačića da prodaju svoje stanove i da se maknu na selo, da ne bi ometali razvoj našeg sofistciranog glazbenog turizma. To je na tragu nekih naših državnih celnica -da nam nedostaju čobani Ali kad malo bolje razmislim ima u tome "nešto". S obzirom da nam bez turizma nema života ja bih još dodao kao što slijedi:

1.Od 1.6. do 1.10. administraciju Gradske vlasti izmjestiti na Biloševac u barake ili
konforne šatore, a zgradu Grada privremeno preurediti u moderni hostel u kojoj bi mogla odsjesti mladež svijeta, koja putuje s ruksacima. Kada vide kakav smještaj pružamo u epicentrgrada pripovidat ce po svitu. A to smo im i dužni, jer su u Makarskoj turisticki moguli ukinuli sve autokampovie. Navodno zbog uvođenja elitnog turizma. Mala digresija -. gledam neki dan ljude u jahti kao se zabavljaju. Poslije toga vidim da sve limenke piva koje su izbacena u kantu na rivini nisu naše proizvodnje Ti jahtaši uopće nisu stupilu tu vecer u naš grad. To je naš jahting turizam.Više potroši mladeš sruksacima neko jahtaši.

2. Zbog toga bih dozvolio, ako kapaciteti u zgradi Gada budu prebukirani da mladina svijeta spava i na Kačićevu trgu u vricama za spavanje, kao što je to bilo svojevremeno u Amsterdamu na Damm skveru do 1975., kao i talijanskoj i Azurnoj obali.

3 Ipak bi trebalo konrolirati kakvocu muzike - od diska na stadionu preko užeg centra do Cvitacke da se ona ne bi pretvorila u simfonijsku - kakofoniju

Za nadzornika bih zadužio Izvršnog urednika "Makarskog primorja", koji bi mogao spavati u uredništbo Makarskog primorja.i o svim relevantnim događanjima u Makarskoji bi ima pravi uvid
Doduše morao bi ici u nocnu ophodnju, da vidi jesu li gosti zadovoljni. Da vidi da li neki pobješnjeli domorodac koji
sutra ujutro radi,zalijeva vodom svjetsku omladinu koja uz degustiranje sendvića iz obližnje pekare ima svoj bucni kongres u 4.30 ujutro.Neš ti rane ure!
Tagvog bi domoroca odmah trebalo lokalizirati, indenrificirati i transferirati u u plicijsku postaju da se trijezni, a našu svjetsku omladinu pocastiti i sutradan bi njjoj se Gradska vlast u šatoru na Biloševcu trebala izviniti zbog nepristojnih domorodaca koji ne poznaju gostoprimstvo i pozivaju se na neke formalne Gradske odluke o javnom redu i miru i radu ugostiteljskih objekata po dozvolama rada.
Svi u turizmu moramo raditi 24 sata i biti raspolaganju našim gostima. U zraku, na zemlji, moru. ALI I U SNU: T o ne zaboravimo. A novac od turistickog kolaca, kako kome dođeZajebimo male penzije , nezaposlenosr, socijalu, užasno zdrastvo. Važno je druženje. Ako nemao što jesti, uvijek će biti sunca, nadam se i vode.
MIR; LJUBA I SVJETLOST SVIMA.

SVE ZA TURIZAM A TURIZAM NI ZA ŠT.O
CUVAJMO TURIZAM KAO ZJENICU OKA.

Post je objavljen 26.05.2011. u 09:47 sati.