Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mladenbarbin

Marketing

Sodoma i Jadranka

Retorika je uz matematiku i filozofiju ne prijeporno baza za uspostavu i rast svakog ljudskog bića koje pledira na častni naslov intelektualca. Dakle, imajući u vidu te tri discipline možemo intelektualca vizualizirati kao stolac na tri noge(oslonca). Iz statike znamo kako je tjelo oslonjeno u tri točke savršeno stabilno na svakoj podlozi neovisno o konfiguraciji iste. Nažalost, hrvatsko školstvo već desetlječima ne poznaje i ne priznaje retoriku što je rezultiralo značajnom i znakovitom nestabilnošću hrvatskih intelektualaca koji hendikepirani nedostatkom treće noge bauljaju kroz povijest neprekidno tražeći oslon sad lijevo sad desno sad na Austrijance, sad na Ugare, sad na Talijane , sad na Srbe, sad na EU-ropljane i nikako da postignu cjelovitost, stabilnost i nezavisnost. Povremeno se, u skoro pravilnom četrdesetgodišnjem ritmu oslone i na vlastiti narod ali je to uvijek kratka vijeka. Bauljajući tako kroz povijest umjesto retorike, kojoj je imanentna čast, razvili su njen pejorativ – sofizam. Možda je najupečatljivija odlika sofista – ljigavost. Naime, dobro trenirani sofist može čak i unutar jedne raspre zamjeniti stajališta s jednakim žarom a kamo li ne ako postoji vremenski odmak. Tako je , primjerice gospodin Hebrang kao perjanica hrvatskih sofista spreman suze liti kako na Blajburškom polju tako i u Jasenovcu. Bez ijednog tika na licu on će reći kako je HDZ konzervativna stranka kojoj je obitelj na prvom i svetom mjestu nimalo ne hajući za jedan od liberalnijih(čitaj – sotonskijih) zakona o pobačaju a da ne govorimo o zakonu o diskriminaciji koji je tek usputna stepenica ka legalizaciji istospolnih brakova i prava na posvojenje nejaći od istih a bez čega nemamo šanse EU-granicu pomaknuti na istočne hrvatske. Antologijska je njegova izjava kako on nikad ne laže nego samo ponekad govori neistinu. Iako Hebrangele leti visoko iznad jata i poput Jonatana izvodi fantastične premete preko glave i pameti i ostali se trude usavršiti let i postižu sve bolje rezultate u sranju u vlastito gnjezdo iz brišućeg leta. Zadivljujuće.
Miss ljigavosti Jaca Kumrovčak prati ga zamalo u stopu.
Ter je njegov rezultat iz Blajburga ozbiljno ugrožen njenom fantastičnom dosjetkom kako ćemo dvadeset godina tzv. "nezavisnosti" sjajno obilježiti ulaskom u EU .
Dakle za one malo gluplje, a takvih Hrvatskoj nikad nije nedostajalo :
dvadeset godina nezavisnosti uzveličat će se ulaskom u novu zavisnost
Ako i niste znali što je perfidnost, e, pa sad znate.
Naravno, zlobnik bi mogao primjetiti kako su naše perjanice nedostatak u jednom osloncu obrazovanja namirile pojačanim interesom za matematiku a što bi se moglo poduprijeti opčim dojmom kako nitko od naših lokomotiva nije osiromašio što značajno odudara od hrvatskog prosjeka no ja sam mišljenja kako se taj interes nije razvio u neke više sfere matematike već je ostao na pučkoškolskoj razini oduzimanja(nama) i pribrajanja(sebi) dok djeljenje(pljena među sobom) još uvijek zapinje što uzrokuje saborskim razmiricama ali i posljeduje veseljem naroda koji, istina je, ima sve manje kruha ali zato mu ne nedostaje igara.

Barba

Post je objavljen 24.05.2011. u 09:57 sati.