Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Zombieland (2009)



Sve u svemu: 4 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Apokalipsa je poharala Ameriku...mrtvi hodaju zemljom. Skoro pa jedini preživjeli su jedan štreberčić koji ide prema svojim roditeljima u Ohio, rendžer koji traži zemlji svoju omiljenu čokoladicu i dvije sestre koje se žele otići besplatno provesti u najveći lunapark...jedina zapreka su im zombiji protiv kojih kreće zabavna i nimalo ozbiljna borba...



Stigla nam je još jedna horror komedija, i još jedna koja se bazira na zombijima. Sjetimo se Shaun of the Dead 2004. godine koji je meni osobno priuštio genijalnu zabavu i velike količine smijeha. Zombieland je film koji se bazira na (očigledno po naslovu) zombijima, iako ovdje ima dosta scenarija koji se temelji na ova glavna četiri lika kojima je karakter izgrađen do maksimuma i gdje se maksimalno pazilo na izgradnju likova koje su odlično upotpunili kvalitetni glumci. Zombieland je, kako sam već rekao parodija, možemo u njoj naći mnogo scena u kojima bi smo se mogli prisjetiti nekih ranijih zombie filmova poput najsvježijeg primjerka, a to je Dawn of the Dead remake. Dosta je poveznica, zombiji su dosta slični, agresivniji, povećana im je stamina i imaju odlične maske i šminku. Da odmah kažem mišljenje, dojmila me se ova parodija. Nije me nešto posebno nasmijala, ali me svakako zabavila i priuštila mi je sat i pol dobre zajebancije.



Već sam napisao da je gluma jako dobra, od poznatijih imamo samo Woodya Harlesona, a ostali trojac čine Jesse Eisenberg, Emma Stone i Abigail Breslin. Kroz cijeli film pratimo negativne i pozitivne strane svakog lika, njihove nesuglasice, zajedničke borbe i emotivne strane, što je upotpunjeno humorističnim scenama i neobičnim, ali upečatljivim dijalozima. Možda jedina mana mi je taj mali nedostatak dobrog humora. Bilo je scena na kojima sam se nasmijao, ali nekako to nije bilo to naspram onog što sam doživio u Shaun of the Dead. Efekti su na mjestu, vidi se da se pazilo na borbene trenutke, a i ubojstva i zanimljivo rješavanje zombija su također nešto sasvim novo. Koliko god da se snimalo novih zombie filmova, a takvi filmovi postoje već 50-tak godina, uvijek ću cijeniti one koji i dan danas uspiju uvesti u običnu rutinu nešto sasvim novo. Romero je to napravio, a sada i redatelj Ruben Fleischer, iako u verziji komedije. Film ima dosta akcije, iako možda mislim da se trebalo ubaciti još malo više adrenalina da stvar bude totalno tip-top. Još jedna mala trivia je za ljubitelje Billa Murraya, a ta je da se on pojavljuje i to u svom vlastitom licu.



Zombieland je definitivno bilo veliko osvježenje za pogledati, bit će dobra zajebancija svakoj vrsti gledatelja, bilo horrorljupcu ili ne. Siguran sam da će vam priuštiti vrlo dobru zabavu.

Post je objavljen 20.05.2011. u 11:11 sati.