Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

savjeti za hladne dane

Za hladne dane


Piling na prvom mjestu
Kožu tijela treba najprije osloboditi i očistiti od uništenih ćelija. Dakle, temeljit piling cijelog tijela dva puta sedmično spriječit će pojavu naknadnog perutanja. Zadebljanje kože je zapravo njena obrana. Osim što ne izgleda lijepo, predstavlja, prepreku prirodnom procesu obnove stanica. Stoga je skidanje uništenih gornjih slojeva neophodno kako bi se omogućio proces obnove i koži vratila elastičnost. Upotrebom kvalitetne prirodne uljne kupke, nadoknađujemo izgubljenu masnoću. Eterična ulja kantari ona, mente i lavande izvrsno će nahraniti kožu i vratiti joj vlagu i elastičnost. Pomiješajte dvije do tri kapi ova tri sastojka i koristite mješavinu kao prirodnu uljnu kupku ili dodatak kremama. Kantarion njeguje kožu, ublažava crvenilo i smiruje upale, menta osvježava i hladi, a lavanda smiruje, njeguje i sanira uništene ćelije.
Vitamini i minerali za lice
Svaki manjak vitamina i minerala na koži ogleda se kao pojačana iritacija, suhoća tena, pad tonusa i sveopći loš izgled. Stoga ih je važno nadoknaditi. Vitaminski i mineralni tretmani najpotrebniji su koži lica tijekom jeseni. Preparati koji su najdjelotvorniji sadržavaju vitamine A, C i E, koenzim Q10 te minerale. Njihova je uloga ojačati i poboljšati elastičnost krvnih žila i kapilara, ukloniti posljedice dehidratacije, nastanak bora i pigmentacijskih mrlja.
Vratite kosi sjaj
Jesen je pravo vrijeme za nadoknadu vlažnosti i prirodne masnoće kosi kako bismo joj do zime vratili sjaj i živost. Ultraljubičaste zrake sunca mijenjaju kemijski sastav kose. Ukoliko je vaša kosa tretirana bojama ili izbjeljivača sunčev utjecaj je dvostruko intenzivniji. Nakon što je boja izblijedila, a struktura kose se oštetila, obavezno je korištenje maski koje vraćaju vlagu i regeneriraju uništene ćelije. Maska od pivskog kvasca, meda, jednog žumanca i maslinovog ulja vratit će kosi vlažnost i sjaj i pripremiti je za hladne dane koji dolaze.

Post je objavljen 18.05.2011. u 10:57 sati.