Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

Protiv oticanja nogu

Protiv oticanja nogu


Korjen i lišće peršina usitniti i izmiješati. Pet jušnih žlica ove mješavine kuha se 5 minuta u pola litra vode. Poslije kuhanja treba da odstoji još 20 minuta, a onda se procjedi i pije tri puta dnevno po šalica. Čaj otklanja zastoj mokraće, a samim tim i otečenost nogu.

Uzgajanje peršuna
Sjeme peršina sakuplja se neposredno prije sazrijevanja, dok se cijela biljka bere dok je u cvatu. Lišće peršuna treba upotrebljavati u svježem stanju, jer jedino tako zadržava svoja važna svojstva. Ne valja ga sušiti niti konzervirati. Može se, međutim, zamrznuti. Peršun je samonikla biljka ali se uzgaja i kao povrtarska biljka, u baštama, pa čak iu saksijama.

Post je objavljen 18.05.2011. u 10:30 sati.