Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdesamobor

Marketing

Dan Vatrogasne zajednice Grada Samobora

Ponosni na sve učinjeno

Vatrogasna zajednica Grada Samobora osnovana je 15. svibnja 1929. godine, pod nazivom Vatrogasne župe Samobor. U tijeku 82 godine djelovanja mijenjano je ime u Vatrogasni odbor, Vatrogasni savez i Vatrogasnu zajednicu grada Samobora. U članstvo su, osim društava samoborskog kraja, bila uključena i vatrogasna društva Grada Zagreba, Vrapča, Kustošije, Horvata, Trnja te ona sa zaprešićko-brdovečkog područja. Dan osnivanja utvrđen je kao Dan Vatrogasne zajednice Grada Samobora, a obilježava se raznim aktivnostima u Mjesecu zaštite od požara.

opis slike

Dana 15. svibnja gradonačelnik Krešo Beljak je sazvao smotru članica Zajednice i vatrogasne tehnike na Dan zajednice. U ime Grada Samobora smotri na Trgu kralja Tomislava prisustvovali su gradonačelnik Krešo Beljak, zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić i pročelnik Odjela za gospodarstvo i financije Željko Radovanić.

Sudjelovalo je 19 dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javna vatrogasna postrojba Grada Samobora s 205 vatrogasaca i 40-ero djece te 25 vatrogasnih vozila. Vatrogasce i tehniku predvodio je zapovjednik Vladimir Domin, koji je predao prijavak gradonačelniku. U prigodnom govoru gradonačelnik Beljak zahvalio je na dosadašnjem radu i spašavanju imovine od požara i vode.

- Grad Samobor ponosan je na vatrogasce i njihov rad, ali i na rad Vatrogasne zajednice. Vidljiv je rad na preventivi, a posebno je zadovoljstvo kada se vide ova djeca koja su budućnost zaštite od požara – istaknuo je gradonačelnik.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora Jurica Domin zahvalio je Gradu Samoboru na suradnji, razumijevanju, brizi za nabavu opreme i osiguranju sredstava za školovanje i usavršavanje. Čestitao je Dan Vatrogasne zajednice svim prisutnim sudionicima smotre.

B. Bogolin

Foto: R. Bogolin

Preneseno sa stranica Glasnik Samobora i Svete nedelje

opis slike opis slike



Post je objavljen 16.05.2011. u 19:20 sati.