Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

nakon sunca i ljeta

Prvo što nakon povratka s ljetovanja treba učiniti jeste posvetiti se njezi kose i kože lica i cijeloga tijela. Naime, osim što su joj darovali preplanulu boju te smanjili ili prikrili neke njene nedostatke, sunce, pogotovo ako ste bili na moru, te vjetar isušili su, a možda čak i oštetili kožu.
Poslije ljetovanja koža jest tamna, ali često bez sjaja, perutava i neelastična, a što se duže pretjerano izlagala suncu, postajala je sve grublja, naročito ako nije na vrijeme pripremljena i ukoliko tokom sunčanih dana nije svakodnevno i obilno njegovana.

  Na prvom mjestu - piling
Čak i bez obzira na njegu prilagođenu vrelom podneblju, sunce, vrućina, slana voda i vjetar učinili su svoje. Da bi se ponovo vratila u normalno stanje, koži tijela i lica, te kosi neophodna je dodatna njega.
Kožu tijela treba najprije osloboditi i očistiti od osušenih stanica. Dakle, temeljit piling cijeloga tijela spriječit će pojavu naknadnog, mora se priznati, ružnog perutanja. Zatim, upotrebom kvalitetne prirodne uljne kupke, treba nadoknaditi izgubljenu masnoću, a nakon tuširanja i vlažnost obilnim nanošenjem hidratantnog mlijeka ili kreme za tijelo. Tek kad se stanje kože normalizira, preparati posebno obogaćeni masnoćom i vlagom mogu se zamijeniti proizvodima koje inače koristite.
Zašto je piling obavezan
Zadebljanje kože do kojeg dolazi sunčanjem i tamnjenjem zapravo je njezina obrana. Osim što zadebljana koža nije lijepa, ona predstavlja pravu prepreku prirodnom procesu obnove stanica. Stoga je ljuštenje gornjih slojeva kože po povratku s odmora neophodno kako bi se omogućio taj proces obnove i koži vratila elastičnost.

  Maske za ruke i stopala
Njega treba uključiti i kožu ruku najviše sklonu pojavama pjega i fleka, te stopala, koja su posebno ugrožena nesputanim kretanjem po pijesku i kamenju. Uz specijalne preparate, i rukama i nogama godit će i maska koju treba nanijeti u debelom sloju, zaštititi pamučnim čarapama i rukavicama i ostaviti da djeluje preko noći. U istu se svrhu može upotrijebiti i ulje od badema ili maslinovo ulje. Kako se atmosferskim uvjetima, posebno suncu, pripisuju najveće "zasluge" za starenje, njega kože lica je veoma važna nakon povratka s ljetovanja.
Posebna pažnja
Koža na unutarnjoj strani ruku prilično se brzo obnavlja sama od sebe, pa njenu obnovu ne treba dodatno poticati. Koljena, laktovi i gležnja-vi su područja gdje je koža posebno sklona isušivanju i zadebljanju, pa na njih obratite posebnu pažnju.

  A za lice - ampule
Zato nakon vrlo nježnog pilinga, uz redovnu njegu, dva puta tjedno na lice treba nanijeti specijalnu
hidratantnu masku koja će koži vratiti izgubljenu vlažnost. Preporučljiva je i primjena ampula u obliku kratke kure. One će kožu dodatno nahraniti i vratiti joj izgubljenu masnoću i vlažnost. Masku i sadržaj ampula treba, osim na lice, nanijeti i na područje vrata i dekoltea. Najbolji rezultati vide se nakon nanošenja vitaminskih ampula i ampula za hidrataciju kože. Ne smije se zaboraviti ni područje oko očiju, posebno osjetljivo i sklono pojavi bora. Uz specijalnu masku za to područje, preporučljivi su i posebni oblozi namijenjeni umornim i iritiranim očima.
Vitaminsko-mineralni tretmani
Svaki manjak vitamina i minerala na koži ogleda se kao pojačana iritacija, suhoća tena, pad tonusa i sveopći loš izgled, pa ih je stoga vrlo važno nadoknaditi pravilnom kozmetičkom njegom. Vitaminsko-mineralni tretmani s vrlo visokom koncentracijom tih važnih supstanci potrebni su koži nakon što su sunce i more na njoj ostavili traga. Najbolji učinak imaju preparati koji sadrže kombinaciju vitamina A, C, E i koenzima Q10 te minerala. Njihova je uloga neutralizirati razorno djelovanje slobodnih radikala, ojačati i poboljšati elastičnost krvnih žila i kapilara, spriječiti dehidraciju (isušivanje), nastanak bora i pigmentacijskih mrlja.

  Vratite kosi sjaj
Kosi je potrebna posebna njega primjenom specijalnih "pakunga", regeneratora i maski koje će joj ubrzo vratiti stari sjaj.
Često bojenje uzrokuje nedostatak vlage i sjaja, kosa je suha i bezlična, podložna pucanju vrhova. Izlaganje suncu, soli, klor u bazenima i vjetru dodatno je oštećuju. Zato je po povratku s ljetovanja kosi potrebno nadoknaditi vlažnost i prirodnu masnoću, vratiti joj sjaj i živost. Obavezno uvijek koristite regenerator koji će nadoknaditi izgubljenu vlagu. Poželjno je kosu jednom tjedno dubinski nahraniti. Nakon pranja, kosu posušite ručnikom te nanesite masku koja hrani vlakna te pruža mekoću i sjaj. Na opranu kosu nanesite serum koji će je zaštititi od isušivanja.

Post je objavljen 14.05.2011. u 19:17 sati.