Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

SHAKIRA - wow! što ti bokovi mrdaju

Shakira, Arena Zageb


Uopće ne znam što bi točno napisala o ovom koncertu. Osim da sam klipsala kao poluinvalid (imam neki big deal s koljenom, pa se vučem kao magla s vremena na vrijeme), nisam nešto planirala niti ići, osim pofotkat one tri stvari koje nam se inače nude fotografima, a kako je management Shakire vrlo netipično odlučio da se fotografi ne mogu više vratiti na koncert to je značilo da smo svi ostali bez mogućnosti vraćanja. E a onda mi je najednom postalo bitno.Valjda zato što nisam niti imala mogućnosti odlučivati.
Moj kolega, veliki fan (čitaj muško koje slini nad komadom) se ogrebao oko press upada, no drugo muško (ovo prvo bi reklo da ovo drugo i nije muško) mi je danas nit da ga je tko pitao niti tražio dao mi jednu kartu i umjesto da sam ode, on da kartu meni, poluzainteresiranoj ženskoj.
Dakle muški..he he...

Jako me ovaj koncert podsjećao na Beyoncin koncert, s tom razlikom da ga je Beyonce rasprodala u roku od mjesec-dva ili koliko ono, a sinoć je na Shakiri bilo cca 8000 ako sam dobro zbrojila (da moš mislit kako sam brojila jednog po jednog hi hi hi).
Kako je bilo možete gledati po vrlo brojnoj galeriji slika, malo netipično da mi ispadne toliko fotki da ih ne mogu "skratiti" ispod 12 a umjesto tri pjesme smo fotkali samo dvije i onda su nas potjerali, majkuim lažovi. Još sam ja kasnila, pa sam uletila valjda 30 sekundi prije početka i di su me stavili tam sam morala biti....

Početka je bio najs, Shakira je ušla kroz publiku na mali stejdž koji je bio produžen na sredini u publiku, nemojte me pitait koje su bile prve pjesme nemam blage veze osim što znam da je "Whatever, wherever" (jesam li pogodila kako ide naziv pjesme?) taman počela kada su nas potjerali van. Majkuim.






Poslije sam završila u onim visokim tribinama, ko pravi penzić i očekivala mali šrot od zvuka (s obzirom da je dvorana ipak bila napola puna), ali nije, samo je malo bio šupljikav.Shakira je dovukla sjajan razglas, super light, hrpu sjajnih glazbenika i na moje ugodno iznenađenje (nije da nisam očekivala visoku razinu) sve skupa je bilo ...jedina riječ koja mi prava pada na riječ - totalna pozitiva. Ta se cura stalno smije, a glazba i jest takva sve nešto veselo, plesno pozitivno... (šta fali tome, pitam vas??).
Pleše super, ali sve ono poplesavanje je nula prema ono što radi kada vježba trbušne mišiće u onom pravom trbušnom plesu (opet, nemojte me pitati kako se zvala stvar na koju je samo plesala) - kladim se da će nakon koncerta škole trbušnog plesa imati pune ruke posla. Da je jebizovno i ženama a kamoli ne frajerima...bogme jest.




Meni osobno je bio taj dio najbolji jer je u instrumentalu prije tog trbušnog plesa, cura iz pratećeg benda koja je svirala violinu, inače Irkinja (baš lijepo paše među Kolumbijce i Brazilce) tako svirala violinu da sam se naježila, ai sama je glazbena tema bila mrak.

Shakira na moju veliku žalost nije svirala uopće na gitari (ono, baš sam je htjela vidjeti s gitarom u ruci) - bit će da koristi gitaru tako kao i ja, za ukras :) - ali je zato malo sviruckala na usnoj hramonici, ali sumnjam da s eitko drugi osim mene bunio.
Kraj regularnog koncerta je bio sa "She Wolf" koja meni turbo ide na živce ali je uživo začuda bila čak i meni dobra. Jedan glasan bis od publike koja je bila onako jako šarena, a u kojoj su čini mi se prevladavali klinci to jest mlađarija koja čita OK! i Klik i nešto napaljenih muškaraca :))
Na bisu smo čuli kao finalnu stvar "Waka waka" na kojoj je publika totalno flipnula, a da je kraj znali smo čim su pušteni šareni konfeti sa stropa dvorane, kao grand finale.
Sve u svemu, ja bila posve zadovoljna koncertom, da ne kažem da je bilo odlično, jer jest.
A sada uživajte u slikama...



















Post je objavljen 11.05.2011. u 02:54 sati.