Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Ručica programatora - 148 kn ili 4€

Sjećate li se one serije «Đekna još nije umrla, a kad će ne znamo»? E, ja vam imam tri Đekne u kući: perilicu posuđa, perilicu rublja i štednjak. Hladnjak smo uspjeli lani zamijeniti novim modelom a od ove tri Đekne vrebamo koja će prva otegnuti papke i ne usudimo se niti jednu novu kupiti da ona druga ne odluči da je i njoj dosta.

Svako malo nam se učini da je baš stroj broj 1, 2 ili 3 upravo onaj koji je najbliži zamjeni i onda ispadne problem na drugom stroju. Pa u međuvremeno krpamo sva tri i produljujemo im vijek. Nedavno mi tako perilica suđa izgubila ručicu programatora. Komad plastike kojeg najviše imam u ruci, vrtim ga od točke C do točke B jednom do dvaput dnevno. I u jednom mi trenutku ostao gumb u ruci. Ta, ručica programatora. Zanussi.

U međuvremenu utaknem tu ispadnutu ručicu, uvalim je u neki utor i uspijem okrenuti do točke B. I dok mašina radi, ručica malo-pomalo ispada iz ležišta i na kraju pranja padne na pod. Ne mogu tako raditi. Još ću nagaziti taj ispadnuti dio ili će mi ga mačka otkotrljati pod kuhinjski element. I ne da mi se uglavljivati svako malo ručicu u utor. Hoću kupiti novu ručicu, jel.

Zovem servis u Puli. Izrecitiram model, objasnim što tražim. Samo ručicu programatora. Sve ostalo je u redu. Kaže serviser da ga sutra nazovem. I jesam. Dio se može nabaviti, treba deset dana dok ne stigne iz ishodišta u Pulu. Koliko košta? 148 kn. I treba prvo platiti akontaciju, onda oni tek naručuju. Znači, po njima, treba prvo doći u Pulu, dati im novce (nije rekao koliko akontaciju traže), onda čekati i opet doći u Pulu po plastiku. Ne mirimo se muž i ja s time.

Novo proguglavanje je na redu. Nađemo servisera u Izoli. Jest da je Slovenac ali je serviser. Muž mu objasni što je i kako je, čovjek kaže da će naručiti i nazvati ga kad mu dio stigne. Koliko će to koštati, pita Najdraži. Odgovor je: par eura. Ajd, neka bude i deset, Izola je bliže nego Pula, benzin će koštati manje i opet ćemo bolje proći.

Nakon tri dana zove Janez serviser. Stigao dio. Otišao muž preko granice, još i natankao jeftinijeg slovenskog bencina u naš hrvatski auto. Sav sretan došao doma, uhvatio se alata i ap-cap uglavio novu ručicu programatora. Cijena? 4 eura....



Post je objavljen 09.05.2011. u 19:22 sati.