Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Peticija lažnih domoljuba

Na tzv. braniteljskom portalu objavljen je PROGLAS HRVATSKOM NARODU, naslovljen "Istina oslobađa". Pot tim naslovom, slijede laži.

Prva rečenica izriče vrlo grubu, podlu, antihrvatsku laž: "Kao sto ste upoznati, dana 15.04.2011. u Den Haagu, donesena je presuda sveukupnom Hrvatskom Narodu za udruzivanje u zlocinacki poduhvat! " Potpuna neistina prikazuje se kao nešto što je svima poznato, a autori valjda misle da imaju pravo na laganje, jer oni su zaboga "branitelji", njima je sve dozvoljeno!

Takva priopćenja prije 30 godina davao je SUBNOR. Subnorovci su branili neke svoje mladalačke ideje koje su s vremenom izgubile smisao, pa je cijela briga o ideološkom zdravlju nacije, za što su pretendirali da su nadležni, pogotovo za štetne tendencije među nama mladima, bila usmjerena na zaštitu njihovih stečenih privilegija.

U ovom slučaju, mislim da je stvar još banalnija: iza svega stoje ljudi, koji se osjećaju osobno ugroženima zbog zlih stvari koje su radili, za koje se eto sad i sudi (jer je to omogućio tadašnji predsjednik države 1994. godine, potpisujući Statut ICTY). Ranije nije bilo pravnih mehanizama da se sudi naredbovcima ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti, jedino ponekad izvršiteljima na terenu, pa se bez ICTY ni Slobodanu Miloševiću, Vojislavu Šešelju i drugima ne bi moglo suditi. U međuvremenu, pokrenut je i stalni Međunarodni kazneni sud, ICC, uz mnoga ograničenja mandata. Franjo Tuđman jednostavno nije bio svjestan što potpisuje, nije shvatio da se i sam može naći pod optužbom.

Za "zločinački pothvat" presudom dovjici generala osuđena su dvojica ljudi, potencijalna optužba protiv još nekoliko, kao Franjo Tuđman, Gojko Sušak, Jure Radić. U provedbi ih je naravno sudjelovalo više, a da ne govorimo o ubojstvima, teroru (i nad Hrvatima), kriminalu (trgovina sa Srbima), izdaji i agresiji (vojna suradnja sa Srbima u BiH).

Sad oni, uplašeni, pokušavaju prikazati sebe kao "sveukupni Hrvatski Narod". Svi mi koji u takvim stvarima nismo sudjelovali, a to se odnosi i na 99,9% posto branitelja, eto ne spadamo u Hrvatski Narod, s velikim početnim slovima, molim!

Još se, da bi stvar bila sasvim transparentna, direktno pozivaju na 1945., kad "smo bili izdani", tj. kad je uništena zločinačka kvislinška tvorevina NDH, s totalitarnom vladavinom koju nikad nije podržavalo više od 10% Hrvata. Pa je onda, je li, da bi se jedinstvo Hrvatskog Naroda očuvalo, trebalo uvesti sličan politički režim, iskorijenjujući one izdajice koji pripadaju samo u hrvatski narod s malim slovima, makar oni činili većinu. Metoda koju su provodili ustaše 1941. pa onda komunisti 1945..

Kao što sam uvijek upozoravao - koliko god bili ovom vladom nezadovoljni, može biti i MNOGO gore.

Ustaše su, kao i komunisti u ono doba, išli za nekim svojim vizijama kako društvo treba biti uređeno, spremni masovno ubijati, da bi svoju viziju ostvarili.

Sad pak imamo od početka samo licemjere, koji brane samo svoje osobne interese, i pokušavaju praznim frazama manipulirati kako velikom većinom branitelja, tako i drugima.

Tome se svaki pravi domoljub mora suprostaviti. Nasuprot snovima o lažnom jedinstvu, koje vode u diktaturu i totalitarizam, 1990. godine izabrali smo upravo politički sustav, baziran na pluralizmu.

Post je objavljen 09.05.2011. u 03:20 sati.