Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/tresnjevacka-mjesecina

Marketing

A di je zeko, konjo, maca,...?!?

U rano subotnje jutro odlučio Klinjo povest svoju Mjesečinu u malu pustolovinu, poveo je u potragu za životinjama. A mislim da svi znamo gdje su životinje smještene u našoj metropoli - zoološki vrt u Maksimiru.

Zoološki vrt grada Zagreba osnovao je Mijo pl. Filipović 27.06.1925.g. na prostoru današnjeg prvog otoka, na prvom jezeru u parku Maksimiru. Na dan otvorenja jedine životinje koje su se nalazile u zoo-vrtu bile su tri lisice i tri sove. Zahvaljujući pomoći građana i drugih zoo-vrtova broj životinja se ubrzo povećao, a i sam zoo-vrt proširio se na današnju površinu.

1971.g. zoo-vrt imao je 159 vrsta životinja i 609 jedinki, 1989. g. 129 vrsta i 601 jedinku, a danas ima 275 vrsta i 2225 jedinki. Obnova i modernizacija započela je 1990. godine, a traje i dan danas.Sreli smo i uvijek istu osobu tamo :-)))


Dabrovi...


Psssst! Sova aja...


Emu koji se pokliznuo i pao u baru vode :-)))


Borba za ribu!


Frajeri se izvalili :-)


Piranja brrrrrr


Medo :-) Štedo?


Neki presmješni malajski medo :-))


Zebra


Prerijski pas


Neka budna sova :-)


Krokodili


Nekakav gušter...


Majmun :-)


I nilski konj spava...


Homo sapiens :-)))


Ovo je mali dio onog što se može vidjeti u našem zoološkom vrtu. A nismo našli ni zeku, ni macu, ni konju :-((( Ima još svakakvih životinja od raznih kukaca, pauka, moljaca, leptira,... Nismo vam htjeli baš sve dočarate kako ne biste mislili da ne morate otići sami pogledati čega sve ima :-)))

P.S. U međuvremenu sam saznala za jedno predivno iznenađenje. Naime, Klinjini roditelji su preko vikenda otišli u vikendicu čime se nama dvoje otvorila mogućnost da spavamo jedno pored drugog :-)))) Obožavam takva iznenađenja, cijeli dan (a bogme i noć) osmijeh mi nije silazio sa usana :-))) Ne moram niti spominjati da smo spavali do podne :-)) U svakom slučaju jedan predivan vikend uz mog najdražeg, a idući će isto biti super, možda i bolji; ali to saznate za tjedan dana :-))

Voli te tvoja mjesečina!

Post je objavljen 09.05.2011. u 01:41 sati.