Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

Maskara i mitovi

Maskara i mitovi


Koju maskaru kupiti, pitanje je koje muči svaku osvješćeni ženu. međutim, prolikom donošenja odluke, kojoj maskari dati prednost, nekoliko je mitova koji se uporno zadržavaju prilikom odabira.

MIT: Plavuše trebaju nanositi smeđu, ne crnu maskaru.
ISTINA: Svi trebaju stavljati crnu maskaru, a pogotovo plavuše. Cijela poanta maskare je da istakne oko i definira trepavice na vidljiv način.

MIT: Najbolja je višenamjenska maskara, ona koja podeblja, produlji i definira trepavice!
ISTINA: Odaberite onu maskaru koja ispunjava obećanje koje vam je najpotrebnije, savjetuju vizažisti. Vizažisti nerijetko kombiniraju više maskara dok ne dobiju efekat koji žele.

MIT: Prije nanošenja treba nekoliko puta umočiti četkicu da se ulovi što više boje!
ISTINA: Riješit ćete se suvišne boje, li ono što ostane pri vrhu tube vratit će se unutra i pomiješati opet sa sadržajem is vremenom pretvoriti u veliku grudu. Pametnije je četkicu lagano pritisnuti u maramicu.

MIT: Maskare koje "produžuju" su jedine koje će stvarno produljiti trepavice!
ISTINA: Važnija od kemikalija za produživanje je četkica kojom čarobirate. Pun pogodak je četkica s ravnim završecima. Već samo potamnjivanje trepavica vizualno ih produžuje budući da će kao i ostale dlake na našem tijelu posvijetliti na suncu.

MIT: Ne treba nanositi maskaru na donje trepavice!
ISTINA: Potpuno pogrešno! To je završni dodir za efekt Smokey eyes. No, treba im pristupiti lagano, vrhom četkice, kako se ne bi formirale grudice.

MIT: Mskara se nanosi na kraju!
ISTINA: Istina je na pola puta. Oni koji to rade u slojevima, nanose je jednom prije korektora i sjenila i jednom nakon. Prvi put imate priliku popraviti eventualnu štetu bez da pokvarite ostatak šminke, a drugi put je samo naglašavate.

MIT: Uvijač oslabljuje i uništava trepavice!
ISTINA: Treba znati kako koristiti uvijač i trepavice će ostati tamo gdje trebaju biti.
Poenta je u uvijanju prije nanošenja maskare, inače će se trepavice zalijepiti i nehotice ćete ih istrgnuti.

Post je objavljen 05.05.2011. u 22:07 sati.