Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

Voda za lice s alkoholom

Voda za lice s alkoholom

Mnoge žene još i danas vjeruju da voda za lice služi za čišćenje. Zato je one i radosno primjenjuju bez prethodnog čišćenja pomoću mlijeka za lice ili kreme za čišćenje. I kraj pjesmi je taj: koža mora spavati s zamućenim masnim slojem koji se sastoji od prašine, prljavštine, loja. znoja i šminke.
Vode za lice ne trebaju služiti za čišćenje, nego za osvježavanje, za oživljavanje, sužavanje pora, jačanje kože, za uklanjanje i posljednjih ostataka mlijeka za lice ili kreme za čišćenje i kožu lica trebaju pripremiti za zaštitnu ili hranjivu kremu, koja slijedi. Kada bi vodom za lice trebalo čistiti kožu lica, tada bi ona morala sadržavati otprilike 40 do 60 posto alkohola! To bi ipak bilo i suviše za sve vrste kože pa čak i za premasno i nečistu kožu. Alkohol ima pozitivna svojstva:. osvježava i oživljava. Međutim, on pri tome odnosi koži vlažnost i masnoću. Kada bi se neka suha ili vlagom siromašna koža iz dana u dan obrađivala s jako alkoholiziranom vodom za lice. tada bi bilo teško i zamisliti posljedice.
Vode za lice bi trebale, primjereno pojedinačnim tipovima kože sadržavati otprilike slijedeće procentne dijelove alkohola:
4 - 6% za suhu kožu i onu koja stari (takozvana bezalkoholna voda za lice)
8-15% za normalnu kožu
15-20% za masnu kožu
nešto iznad toga, za kožu s prištićima (treba natapkati samo ona
ali najviše mjesta koja su napadnuta od prištića. a ne cijelu
30% kožu lica ili vrata!).
Kao ključno pravilo može važiti slijedeće: u slučaju da smo u nedoumici, voda s nižim procentom alkoholne sadržine bolja je ai za kožu ugodnija nego ona s višim postotnim dijelom.
Tim vodama se dodaju, već prema namjeni primjene, dodaci koji stežu pore. djeluju protiv upala, a koži vraćaju njezin kiselinski omotač (na primjer kamilica, azulen, Titrica. limuni, kamfor. perunika. cvjetovi naranđe. ružina voda. ekstrakt kore drveta itd..) Upotreba: Namočiti grudicu vate u vodu za lice i time dobro natapkati lice i vrat. Ako ste štedljivi, tada prethodno natopite vatu s nešto vode pa tek tada stavite na vrat vodu za lice.

Post je objavljen 04.05.2011. u 12:07 sati.