Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

Zdravi nokti

Zdravi nokti


Najljepši ukras na rukama su njegovani nokti, a prvi korak da to postignete je uklanjanje suvišne kožice. Preporučljivo je tzv. potiskivanje uz pomoć sredstava koja omekšavaju kožu.
Nije dobro kožicu rezati makazama. Lak sa noktiju skidajte uljnim ili mliječnim sredstvima. Čisti aceton nije preporučljiv zbog štetnosti koju nekada možemo usporediti sa lošim učinkom kakvo ima razređivač.
Prije nego započnete sa procesom skraćivanja noktiju, ruke potopite pet minuta u toplu vodu. Također, redovnim turpijanjem možete spriječiti pucanje ili listanje noktiju. Potrudite se jednom sedmično polirati nokte. Neka cijeli proces traje najmanje dvije minute, s tim da morate voditi računa o pritisku, kako ih ne biste oštetili. Za bolji učinak koristite četku za nokte. Nakon poliranja nanesite ulje koje će doprinijeti zdravlju i jačini vaših noktiju. S druge strane, urednosti i estetici noktiju pogoduje bijela olovka koja se nanosi ispod njihovih rubova. Ukoliko imate suhu kožu na rukama, hidratantna krema bi vam uvijek trebala biti pri ruci. Prilikom lakiranja noktiju kao podlogu stavite bezbojni lak koji štiti nokte od listanja i pucanja, te izjednačava slojnost nanosa laka u boji. Ovakav lak se obično nanosi u dva sloja. Naime, drugi sloj ima zadatak pojačati njegovu trajnost, boju i sjaj. Lak za nokte ne treba držati na toplom mjestu jer mu se može promijeniti konzistentnost. Pretjerano skidanje i ponovno nanošenje laka dovodi do isušivanja noktiju, pa je preporučljivo da se ovaj proces ne ponavlja više od jednom tjedno. Sredstva za uklanjanje laka trebaju biti višefunkcionalna. Jer, neophodno je da doprinose dodatnoj hidrataciji nokta. Masažom ruku poboljšavate cirkulaciju i povoljno utječete na zdrav rast noktiju. Osim toga, masaža je idealan način da opustite mišiće ruke i poboljšate opće raspoloženje.

Manjak kalcija
Manjak kalcija i vitamina A manifestira se suhim i lomljivim noktima, au slučaju nedostatka proteina, folne kiseline ili vitamina C u organizmu, nokti postaju isuviše savitljivi.
Vertikalne linije na noktima ukazuju na slabu probavu i apsorpciju minerala ili proteina, te manjak
vitamina B12 i željeza. Bijele točke na noktima odraz su manjka kalcija i cinka, dok žućkasti nokti mogu biti pokazatelj nepravilnog rada jetre. Za zdrav i lijep izgled vaših noktiju povećajte unos kalcija, te kroz prehranu uzimajte dovoljno proteina i minerala koji izgrađuju nokte.

Post je objavljen 30.04.2011. u 19:03 sati.