Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glasamerike

Marketing

Obama na Facebooku ušao u izbornu utrku za drugi mandat

Piše Bojan Klima

Predsjednik Barack Obama održao je prekjučer town-hall skup u sjedištu Facebooka u Palo Altu u Californiji.

Time je najpopularnija društvena mreža na svijetu – s nekih 600 milijuna korisnika – na velika vrata ušla u izbornu kampanju za Bijelu kuću.

Predsjednik je dogovarao na pitanja, postavljena i izravno i preko interneta, a skup je vodio Mark Zuckerberg, osnivač Facebooka.

'Zovem se Barack Obama, ja sam taj koji je Zuckerberga nagovorio da konačno obuče odijelo i kravatu' – ovako se mladoj publici predstavio predsjednik Sjedinjenih Država. U sljedećih sat vremena, Barack Obama odgovorio je na desetke pitanja, najviše o glavnim nacionalnim problemima – reformi zdravstva, proračunskom manjku i krizi na tržištu nekretnina.

Na Facebook stranici Bijele kuće za ovu je priliku došlo više od 1700 pitanja. Inače, predsjednik nije stranac na ovoj društvenoj mreži. Kako je predstavljajući gospodina Obamu rekao Mark Zuckerberg, "predsjednik je jedan od najpopularnijih ljudi na Facebooku, s oko 19 milijuna 'like'-ova".

Za izborne kampanje 2008. godine, Obama je svojim protivnicima očitao pravu lekciju iz korištenja interneta, a pogotovo društvenih mreža poput Facebooka i Twittera, kao i YouTube-a te blogova – a sve kako bi ušao u istinsku konverzaciju s glasačima, pogotovo mlađima koji, inače, rjeđe glasaju.


Post je objavljen 21.04.2011. u 23:05 sati.