Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

Zeleni čaj

Napitak za ljepotu

Svakodnevno konzumiranje zelenog čaja ubrzava metabolizam i tako pomaže u skidanju viška kilograma, a zanimljivo je i da antioksidansi iz ovog napitka, uključujući vitamin C i E, usporavaju starenje kože i sprečavaju njeno isušivanje. Tri popijene šolje dnevno mogu pomoći koži da se oporavi od štetnog djelovanja sunčevih zraka. Iz tog razloga zeleni čaj sve češće jedan od glavnih sastojaka brojnih kozmetičkih proizvoda.

Protiv žeđi

U litar negazirane mineralne vode stavite tri žlice zelenog čaja i ostavite u hladnjaku deset do dvanaest sati. Prije konzumiranja dodajte mu krišku limuna. Pripremljen na ovaj način, nema pretjerano jak ukus, a dodatna pogodnost je to što se, kad ga ne kuhate, sačuvaju sve njegove aktivne supstance. Ovaj napitak ne sadrži tein pa ga možete piti i navečer. Pročistiće vam organizam i pomoći u održavanju željene težine.

Protiv alergija

Rezultati znanstvenih istraživanja pokazali su da redovno konzumiranje zelenog čaja može donijeti olakšanje osobama koje muče različite
Istraživači u Japanu identificirali su sastojak u zelenom čaju koji blokira ključni receptor stanice uključen u nastanak alergijskog odgovora.

Post je objavljen 21.04.2011. u 17:38 sati.