Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Predavanje fr. Dietharda Zilsa

Zagreb, (IKA) - U sklopu tribine Korizma na Peščenici – „Kako govoriti o blaženstvima danas?" predavanje „Blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati" održat će njemački dominikanac fr. Diethard Zils u srijedu 20. travnja u 19.30 sati u samostanu Bl. Augustina Kažotića u Zagrebu na Peščenici (Ivanićgradska 71).
Fr. Diethard Zils, rođen 1935. godine u Bottropu u Njemačkoj, snažno se vezao uz Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, koje je često posjećivao. Naučio je i hrvatski jezik.
Svojom poezijom, prožetom tematikama iz Hrvatske, svjedoči svoju ljubav prema Hrvatima i Hrvatskoj. Na hrvatskom je objavljena njegova zbirka pjesama „Hodočasnik riječi" (Zagreb, 1994). Bio je socius (asistent) Učitelja Reda za područje Srednje i Istočne Europe, u koje ulazi i Hrvatska dominikanska provincija. Godine 1997. predsjednik Republike Hrvatske odlikovao ga je Redom hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana. Diethard Zils je godinu dana živio i radio u dominikanskom samostanu i župi u Zenici.
Hrvatska dominikanska provincija želi ujedno obilježiti njegov 75. rođendan te mu zahvaliti na svemu što je činio i još uvijek čini za hrvatski narod. Njegova odvažna riječ u presudnim trenucima ostaje živo svjedočanstvo njegove velike ljubavi prema hrvatskom narodu. Njegova riječ u stihu i pjesmi odiše dubokom povezanošću s hrvatskim bićem.

Post je objavljen 19.04.2011. u 10:06 sati.