Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kosarkas10

Marketing

Darđani imali čak 21 skok više

BARANJSKI KOŠARKAŠI ČETVRTI PUT SVLADALI BROĐANE

DARDA - Peti i posljednji put ove sezone snage su odmjerili baranjski i brodski košarkaški ligaš. U 6. kolu Lige za ostanak, Vrijednosnice OS Darda iskoristile su prednost domaćeg parketa, na kojem su ipak s(p)retno došle do važne pobjede (71:69). “Brokeri” su na kraju doista mogli odahnuti, nakon što su zamalo za sedam minuta uspjeli prokockati veliku prednost. Brod Svjetlost je u 33. minuti zaostajao velikih 18 poena (63:45). Činilo se da je domaćin uredno “spakirao” utakmicu i dva boda, ali na kraju su Darđani doslovce strahovali do posljednje sekunde, ali pokušaj Mateja Karlovića za tri poena nije bio uspješan.
Do četvrte pobjede u sudaru s regionalnim rivalom, momčad Senada Muminovića došla je prije svega zahvaljujući velikoj dominaciji u igri pod koševima. Centri gostiju nisu mogli parirati Kroli, Ridlu i Čutuku, domaćin je imao čak 21 skok (44-23) viška, ali ni to na kraju gotovo nije bilo dovoljno. Domaćin je utakmicu završio bez pogođene trice (0-10), a s druge strane je suparnik pogodio 10 lopti iz 26 pokušaja. Šut je na kraju vratio Brođane u aktivnu završnicu. Nakon dobre dionice u prvoj četvrtini (gosti vodili 14:23), koš kao da je za njih postao začaran, pa su u dvije sljedeće četvrtine postigli ukupno tri poena manje negoli u prvih deset minuta (23-20). S druge strane, domaćin je sve uredno kažnjavao, a onda je naglo posustao kada se to najmanje očekivalo.
- Prerano smo krenuli u neke pojedinačne akcije, nismo igrali prema ranijem dogovoru. Brođane je ponovo krenuo šut, vratili su se iz teške situacije, a na kraju nam je mogla presuditi jedna lopta. Nije na našu sreću i mislim da smo bez obzira na lošije odigranu posljednju četvrtinu zasluženo slavili - rekao je Luka Čutuk, koji u posljednje vrijeme sve bolje koristi ukazanu minutažu (10 poena i osam skokova za 23 minute).
Teško je shvatiti razloge posrtanja Darđana u sedam završnih minuta. Problemi su počeli izvirati u serijama. Tako je Zvonimir Ridl (igrao 40 minuta iako nedovoljno zaliječen) na +18 u nekoliko uzastoopnih napada prebrzo šutirao iz teških situacija, Krolo se umorio i opteretio osobnim pogreškama kao i Marko Mandić, a velika minutaža sigurno je iscrpila i mladog Filipa Kordića, čijih je 14 poena i šest skokova pridonijelo konačnom slavlju. Nervozu je sigurno unijela i sve bolja igra Brođana, koji su “nanjušili” slabosti domaćina. Karlović (25) i Aljoša Šarac (14) pogodili su nekoliko lopti u nizu, ali prvi je na kraju ispao i tragičar derbija. Naime, Matej je kod stanja 65:59 i lopte u posjedu zaradio tehničku pogrešku. Na kraju je promašio i šut za pobjedu, ali trener Dražen Brajković nije previše zamjerio svom prvom strijelcu.
- Vodila se žestoka borba, Matej je reagirao neiskusno i zaradio tehničku. No nije ona presudila, na kraju smo ipak imali 13 sekundi za zadnji napad. Nismo pogodili i stoga čestitam domaćinu na pobjedi - rekao je Dražen Brajković.
Darđani su došli do svoje osme pobjedu u Ligi za ostanak, isti broj (uz utakmicu) više ima i Svjetlost, a oba sastava u sljedećem kolu idu na gostovanja u Rijeku, odnosno Dubrovnik.



Post je objavljen 14.04.2011. u 12:03 sati.