Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

JE LI ZNANOST PREVLADALA VJERU?

Vrijeme: 13. travanj · 20:00 - 22:00
Lokacija: Sjemenište, Zrinsko - Frankopanska 19, Split

Više informacija
Jubilarni - DESETI po redu susret mladih Splita i okolice koji se održava svake treće srijede u mjesecu u velikoj dvorani splitskoga Sjemeništa (tj. Klasične nadbiskupske gimnazije). Ovaj put, iznimno, susret je u drugu srijedu u mjesecu jer idući tjedan je Veliki tjedan.

Ima i još jedna iznimka na koju trebate obratiti pažnju. Ovaj put (i samo ovaj put) POČETAK SUSRETA BIT ĆE U 20 h umjesto u i po. Zašto? Ovaj naš susret ušao j...e u program Dana kršćanske kulture i u tiskanju programa dogodila se mala pogreška - piše da je početak u 20 h umjesto u i po. Najvjerojatnije ćemo pričekat malo i počet oko 20 i 15, al eto da računate na to i dođete malo prije.

U srijedu ćemo razmišljati malo o odnosu vjere i znanosti. Možda vam se tema na prvu ne čini zanimljivom, ali pitanja koja će se dotaknuti su jako zanimljiva. Je li znanost zaista može objasniti baš sve? Je li znanost i napredak u znanosti isključuju Boga? Je li moguće da je naš svemir slučajan? Ima li i znanost ikakvih moralnih granica? Ako MOŽEMO sve, znači li to da i SMIJEMO sve? Koje su opasnosti ako se odvoje vjera i znanost, Bog i tehnički napredak? Mislim da te opasnosti uvelike obilježavaju naše doba te je stoga zanimljivo promisliti malo o njima.

O toj temi govorit će gost predavač fizičar, akademik dr. Vladimir Paar.

Kao i na svim susretima do sada, bit će tu i popratnih sadržaja, filmića, smijeha, nagradna igra a na kraju i druženje uz piće i glazbu! Na susretu će svirati VIS "Papaband" iz župe Gospe od Otoka u Solinu! Bit će i još nekih glazbenih iznenađenja! Pošto na susrete dođe oko 600 mladih, napominjemo da dođete malo ranije u dvoranu ako želite uhvatiti mjesto!

VIDIMO SE! :)

Post je objavljen 12.04.2011. u 07:59 sati.