Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/uspravanhod

Marketing

Vrata vremena

Tamo negdje u jednom svijetu postojala su vrata vremena. Vrata u kojem se isprepleću prošlost i sadašnjost, budućnost i prošlost. Onaj tko dobije taj dar, pruža mu se mogućnost da promijeni sve: propuštene prilike, ispravi pogreške.
No, taj netko ne zna da svaki njegov korak dalje kroz vrata promijeni nešto što nije htio mijenjati. Saznavši gorku istinu, što će taj netko učiniti. Krenuti dalje naprijed ili se vratiti unatrag?
Može li se cijeli naš život prošlost i sadašnjost, osobito budućnost, vidjeti u jednoj crti našeg dlana, okrenutoj šalici kave ili u špilu karata. Što bi to značilo da smo marionete ili slobodna bića koja sama kroje svoju sudbinu. Je li ona već zapisana u zvijezdama ili se zapisuje svakim našim uzdahom i izdahom? Svatko se u jednom trenutku svog života zapita je li nešto moglo drugačije, kamo i kako dalje. i tada raste njegova želja da preduhitri sudbinu. Želja za tim stara je i koliko sam čovjek. Ipak, smijemo li znati?
Vjerujući da postoji nešto jače od nas, prihvaćamo da je to nešto nekim ljudima dopustilo da otvore vrata vremena. No, koja je cijena toga? Danas u modernom vremenu u kojem su svi u svako vrijeme svima dostupni, gdje se o svima jednim klikom sve može znati, čovjek je sam više nego ikad. I u iskonskoj želji da se pronađe traži se na krivim stazama. Tko ti može reći istinu, otkriti budućnost, promijeniti sadašnjost? Čovječe zapitaj se. Zakorači u samog sebe. Koliko vrijedi tvoja budućnost? Škrinja zlatnika? Postoje li ljudi koji gledaju kroz ključanicu vrata vremena. Vjerojatno da. No, njima ne treba ju tvoji zlatnici, oni ih ne smiju uzeti. Stoga uzmi svoje zlatnike i kreni dalje, svakim svoim uzdah i izdah napiši jednu stranicu. A sadržaj knjige? Hm, nekom drugom prilikom.

Post je objavljen 12.04.2011. u 00:05 sati.