Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nklege

Marketing

Stadion MECE: NK LEGE - NK RADNIČKI (Mirkovac) 2 : 0 (2 : 0)

Pobjedu smo posvetili našem suigraču Mikiju za njegov 43. rođendan kojeg je ipak proslavio sa Modnim Mačkom umjesto s nama, no dobro... navodno će nam MM biti stilist te nam uskladiti štucne, kostobrane, gaće (navodno tangice dobivamo), specijalne trake za kosu... čak se šuška da dolazi i na našu zabavu 29.04. No..., postajemo fancy team.

Lijep dan,da nije bilo sjeverca koji već četvrti dan puše ko sumanut bio bi savršen, ovako tek lijep. Kao i svakog ponedjeljka mi smo i ovoga odradili svoj ritualni susret. Ovaj puta protivnik nam je bio NK "Radnički" iz Mirkovca. Dobra ekipa, u brbljanju nenadmašna, a na terenu dobra.
Proljeće je to naravno ukazuje na činjenicu kako smo se svi nevjerovatno poželjeli nogometa. Na tekmu je došao 21 LEGA spremnih za igru i Dado Periša koji je u oklopu što mu je "sredio" dr. Vijeko, i tako još tri tjedna. Utakmicu su počeli; Nevista - Vinko, Kolar, Dumba, Kljun, Zvone - Kova, F. Pranjić, Zrno – Ivo i Jadro. U drugom poluvremenu u momčadi je ostao samo Dumba a sve ostale sam zamjenio i sastav je izgledao ovako; Iga - Zlaja, Hrco, Dumba, Mijat, Vjeko – Perić, Pranjić I, Cvejo – Iža i Peterson.

Dakle u prvom poluvremenu napravili smo malu prednost iako je rezultat trebao biti znatno veći u našu korist. Sudac nam je poništio čist gol, nije dosudio evidentan kazneni udarac, a i sami smo promašili sve i svašta. Obrana je funkcionirala gotovo savršeno uz dvije greške koje nisu bile tako opasne. Vezni red je iznio strašan teret. Svi su bili rastrčani u oba smjera i presudili su utakmicu. Napadači odlični, jedna Ivina asistencija za Kovin gol i Jadrina egzekucija nakon odlične akcije veznog reda. Sve u svemu solidna predstava.
Ekipu koja je sačuvala ovaj rezultat ovoga puta obradit ću pojedinačno.
Iga je branio vrlo dobro, ne tako dobro kao Nevista ali vrlo dobro. Ipak Nevista je odradio prvo poluvrijeme i onda sačekao grah te pojeo 6 koljenica, oko 1,5 kg kobasica, 20-tak špic rebara sa dima skinutih, tri glavice luka i nešto malo graha. A Iga je samo stajao na golu dok se Nevista mučio.
Zlaja je bio vrlo siguran na boku no očigledno je njegov odnos sa Slovencom Cvejom znatno narušen. Naime, protivnici mu nisu pravili probleme, pokoji prodor s lakoćom bi zaustavio, dok su Cvejina dodavanja Zlaji bila vrlo neprijateljska, uvijek bliža protivniku, prebrza ili prespora, i nepravovremena. Čak i u tim uvjetima Zlaja je bio siguran na desnom boku.
Hrco je odigrao nevjerovatnu utakmicu. Osim što je blokirao njihove brzance redovito je iznosio loptu sa naše polovine do njihovog peterca, nesebično pritom razigravajući svoje suigrače. To ga naravno nije spriječilo da se u strijelovitom sprintu vrati nazad, spriječi protivnika u napadu te opet iznese loptu na protivničku polovinu pritom pravovremeno razigravajući lijevu i desnu stranu napada.
Mijat je pak odigrao ispod svojih mogućnosti. Od njega sam očekivao puno više, odnosno da odigra na nivou Hrce, ali njegov neodgovorni pristup utakmici spriječio ga je u boljoj partiji.
Vjeki pak nije bilo lako. Kud je morao pokrivati Mijatove propuste na nesreću imao je na svojoj strani i najbržeg igrača Mirkovčana. Nije to Vijeko odmah shvatio ali nije ni taj brzanac uzeo u obzir Vjekin opseg pa je i sam izgubio par lopti u optrčavanju. Sve u svemu, pošto je pazio na dvojicu Vjeko je zaslužio odličnu ocjenu.
Dumba je ostao neocjenjen u drugom poluvremenu. Koliko god je imao posla u prvom dijelu u drugom je lapio kao otvoreno pivo. Nije ni čudo uz tako granitnu obranu. Mislim da mu je samo jednom lopta došla u noge i on ju je napucao u nebesa. Bespotrebno, no valjda mu je bilo dosadno, zaboravio se...
Ilija je poput Dumbe bio pomalo nezainteresiran. Dobivao je malo lopti jer nije uspio pratiti ostale brzance u našoj ekipi i kod njega je malo lopta zastajala pa smo gubili na tečnosti igre, našeg poznatog TIK-TAK sustava igranja na dva dodira. Ipak, nije napravio nijednu ozbiljniju pogrešku, čak niti jednom nije opsovao, što dovoljno govori o njegovoj motiviranosti. No ja ga razumijem. Frustiran što je vjerovatno najsporiji i tjelesno najnespemniji u toj postavi nije mu bilo lako motivirati se. Koncentrirao se samo na to da čini što manje grešaka.
Cvejo Slovenc s wellnesa dobio bi čistu desetku da nije onako zločesto podvaljivao Zlaji i tjerao ga na krajnje napore kako bi ispravio ta netočna Cvejina dodavanja. Evidentno je da su mu mini pripreme u Sloveniji donjele nevjerovatan napredak, svježinu, čvrstoću u duelima, bezbrojno ponavljanje sprinteva naprijed-nazad, dužih i od 70 metara. Fascinantno. Vjerujem kako će nastaviti s ovom praksom vikend osvježavanja po paskom osobnog trenera, neumoljivom i nepotkupljivom, Marijom O. Ovo je definitivno na dobrobit našeg Kluba pa čak razmišljamo da mu participiramo u ne baš malim troškovima tog rekuperacijskog mikro ciklusa.
Mario Perić pokazao je kako se treba pripremiti za utakmicu. Za vrijeme trajanja prvog poluvremena dok su ostali momci sjedili na klupi, i uživali u izvedbi suigrača, Mario se vrijedno zagrijavao, počevši sa istezanjem, vježbama disanja, zagrijavanja mišićne skupine nogu i to slijedećim vježbama: natkoljenica: slobodni čučanj, čučanj na smith spravi, hack-čučanj, nožna ekstenzija, nožni potisak ili leg press, iskorak ili lunges, iskorak na klupu ili step-up, iskorak na smith spravi, obrnuti iskorak na smith spravi ili reverse smith lunges, sissy čučanj. Pa vježbe za nožni biceps: nožni pregib ili fleksija u ležećem, sjedećem ili stojećem položaju, fleksija sa bučicom izmedu stopala, mrtvo dizanje bučicama ili dvoručnim utegom na ravne noge, nožni potisak sa visoko postavljenim stopalima, duck čučanj, vježba dobro jutro ili good mornings u stojećem ili sjedećem položaju. Na kraju vježbi za noge odradio je i vježbe za listove: stojeće podizanje na spravi, sjedeće podizanje, magareće podizanje ili donkeys, podizanje na pete za tibialis anterior, podizanje na leg press spravi, stojeće podizanje na smith spravi, stojeće unilateralno podizanje bučicom, podizanje u čučnju na smith spravi. Potom je odradio vježbe za trbušni zid; crunches ili trbušne kontracije sa podignutim nogama, dizanje trupa na kosoj klupi, dizanje trupa u stranu, dizanje nogu pruženih ili savinutih koljena na ravnoj klupi, dizanje nogu pruženih ili savinutih koljena na rimskoj klupi, twistovi sjedeći ili stojeći i reverse crunches ili obrnute trbušne kontrakcije. Vježbe za prsa, ruke, leđa i ruke ostavio je za poslije utakmice i sve je to odradio nakon zadnjeg sučevog zvižduka. Pravi profesionalac. Što se igre tiče, nije se baš pretjerano iskazao. Nikomu nije gurnio kroz noge, a silna gol-ljubomora spriječila ga je u dodavanju lopte ubojitom centarforu Petersonu.
Peterson pak je bio fenomenalan i teško zadrživ protivnicima. No nije zabio gol. Ipak valja napomenuti tek dvije njegove pogreške. Prva je svakako pretjerano zadržavanje lopte i bespotrebni solo prodori kroz četiri i više protivničkih igrača. Naravno da su protivnici svu pažnju usmjerili u njegovo zaustavljanje, a on im je olakšao sebičnošću i silnom željom za atraktivnošću, pritom zanemarujući taktičke zadatke. Onaj ozbiljniji prigovor odnosi se za izuzetno opasnu i neodgovornu igru, kada si je u jednom od bezbroj prodora dao predug for te, kako bi dohvatio loptu, visoooookooo podigao nogu, gotovo usmrtivši protivničkog obrambenog igrača. Na stadionu je nastao muk, a sudac ga nije isključio samo zbog rejtinga kojeg ima kod svih sudaca. A definitivno je zaslužio isključenje.
I šećer na kraju. Iža. Za one koji ne znaju, Iža je višestuki državni prvak na 400 metara u nekoliko država. Njegov rekord nedodirljiv je još u nepostojećoj Jugi, gotovo nepostojećoj Hrvatskoj, čudnoj BiH i lijenoj CiG. Upravo ta brzina i eksplozivnost dovela ga je u problem jer je gotovo svaki napad bio u zaleđu. Bilo je dovoljno kašnjenje naših veznjaka od djelića sekunde da Iža napravi nedostižnu prednost od 6-7 metara i – završi u zaleđu. No osim veznog reda to je i moja greška jer sam ga trebao postaviti na bočnu poziciju jer bi tada bio ravnopravan sa protivničkim obrambenim igračima i na taj način kompenzirao svoju brzinu većom razdaljinom. O tome treba razmisliti za slijedeće utakmice.
I što se utakmice tiče, to bi bilo to. Sada onaj ljepši dio.
Samo tuširanje je bilo problematično jer se cijelim sportskim kompleksom širio fantastičan miris graha. Ljutog Baranjskog kotlić graha. Pripremljen u 50 litarskom kotliću, u isti je utrošeno preko 15 kg mesa i to dimljeni buncek i špic rebra, slanina i domaća kobasica. Uz fenomenalnu mljevenu papriku, domaći luk i ostale dodatke majstora Baranjskog kotlića obje ekipe guštale su još tri sata nakon utakmice. Požare smo gasili različitim pićima, po izboru a na kraju smo bacili i belu.
P.S.
Neki zlobnici usporedili su našeg Nevistu sa LAVOM?!? Glupost. Nevista je znatno snažniji i pokretniji i osim toga iako Lav može puno pojesti valja zapamtiti da se on hrani svaki treći dan. Naš Nevista to obavlja cjelodnevno 24/7. Pih, antilopa? E moj Lave... pa Nevista je za tebe gospodin Obelix.
I neka mi onda netko kaže da ne voli ponedjeljak. Ponedjeljak je sjajan.

Evo i nekoliko fotki s tekme:

Baranjski kotlić grah


Mj. Klub Utak Pob Ner Por G+ G- gol raz Bod
1. NK "Lega" 14 12 1 1 57 15 42 37
2. HNK "Bilje" 15 9 3 3 48 20 28 30
3. NK "Radnički" /Mirk/ 16 9 2 5 48 30 18 29
4. NK "Ribar" 16 9 2 5 33 26 7 29
5. NK "Dinamo" 16 7 7 2 40 21 19 28
6. NK "Borac" 16 9 1 6 56 39 17 28
7. NK "Hajduk" 15 7 3 5 54 33 21 24
8. NK "Darda" 14 6 4 4 27 30 -3 22
9. NK "Tikveš" 16 6 3 7 33 38 -5 21
10. HNK "Radnički" 15 4 3 8 35 46 -11 15
11. NK "Polet" 16 3 4 9 28 65 -37 13
12. NK "Lug" 16 3 1 12 21 55 -34 10
13. NK "Croatia - Branitelj" 15 2 3 10 23 57 -34 9
14. NK "Meńimurec" 14 2 1 11 24 52 -28 7

Post je objavljen 11.04.2011. u 21:36 sati.