Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prirodnakozmetika

Marketing

PRANJE KOSE...

Kako pravilno prati kosu?
Osnovna njega kose je pranje. Bilo bi dobro primjenjivati nekoliko jednostavnih tehnika. Izbjegavajte površno pranje koje najčešće rezultira i bržim prljanjem. Prije nego što počnete prati kosu, dobro je počešljajte. Za normalnu kosu na dlan stavite otprilike jedan čep šampona i pomiješajte ga s vodom te nanesite na mokru kosu. Nježno, vrhovima prstiju masirajte glavu kružnim pokretima.
Nastojte se koristiti šamponima koji se najmanje pjene, jer velika količina pjene može oštetiti kosu. Isperite je blagim mlazom mlake vode. Regenerator nastojte koncentrirati na vrhovima. Budite strpljivi i nemojte isprati regenerator deset sekundi nakon što ste ga nanijeli. Kosu ne češljajte dok je mokra. Ako vaša kosa nakon pranja i dalje izgleda prljavo, masno i slijepljeno, krivi su prejaki preparati za učvršćivanje kose koje koristite.
Pokušajte kosu temeljitije oprati i vratite joj sjaj onako kako to predlažu profesionalni frizeri: malo šampona, kojim se obično koristite, razmutite u čašici vode, nanesite na suhu kosu i dobro ga utrljajte. Pričekajte malo, dobro isperite, a zatim je normalno operite.

Ne perite često
lako se masna kosa brzo prlja, ne perite je prečesto. Često šamponiranje uklanja zaštitni sloj sebuma. Bilo bi idealno prati kosu dva puta sedmično. Mali trik koji vam može pomoći jest da u posljednju vodu za ispiranje dodate malo jabučnog octa kako bi smanjio mašćenje i dodao malo sjaja.
Od velike su važnosti i sredstva kojima se koristimo za njegu. Šampon mora biti precizno definiran, biljnog porijekla da ne bi dodatno nadražio lojne žlijezde.
Masna kosa više opada od ostalih tipova. Poželjno je primijeniti tonik za masažu vlasišta nekoliko puta u tjednu pa nakon toga kosu oprati biljnim šamponom.
Na masnu kosu ne stavljajte mnogo laka, a kad to poželite koristite one koji su specijalno namijenjeni tom tipu kose. Za suhu kosu nakon šampona važnu ulogu imaju regeneratori te masaža vlasišta. Masaža se obavlja
češćim češljanjem, ali i vrhovima prstiju, kružnim pokretima svakog dana. Nakon nekoliko minuta regenerator dobro isperite. Kosu blago istrljajte ručnikom kako je ne biste dodatno oštetili agresivnim trljanjem.


Post je objavljen 09.04.2011. u 10:38 sati.